Evo kada ženama seks u vezi – dosadi

Ako je verovati studiji objavljenoj u magazinu British Medical Journal Open, neke žene gube interes za seks nakon samo 12 meseci veze sa partnerom. Istraživači sa Univerziteta Sautempton napravili su anketu sa 4.839 žena i 6.669 muškaraca od 16 do 74 godine. Ispostavilo se da ženama seks dosadi ranije nego muškarcima.

Mnoge žene priznale su kako su izgubile interes zbog male dece mlađe od pet godina, kao i u prvoj godini nakon rođenja deteta.

– To može da bude posledica umora zbog pažnje prema deci, a činjenica je da svakodnevni stres itekako utiče na seksualno funkcionisanje žena, više nego na muškarce. Gubitak interesa može da bude povezan i sa promenom fokusa – umesto na muškarca i njihovu vezu, ženama je u centru pažnje dete – objasnili su autori studije.

Dodali su kako su česti razlozi za smanjenje seksualne želje i nedostatak emocionalne blizine sa partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi. Za neke žene razlog je bilo arogantno ponašanje partnera, ali i nove tetovaže ili pirsinzi na telu. Spomenuta su i loša iskustva u ranijim seksualnim odnosima, pa čak i nasilan seks.

U ovoj anketi 34 posto žena priznalo je da nema interesa za seks, dok se u istoj situaciji nalazi 15 posto muškaraca, prenosi Independent.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike