najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hemija na delu (1)

Neki kažu da ljubavi nema, da je sve u genetskim predodređenostima, u hemijskim reakcijama, u… Svakako da nečega ima i u hemijskim reakcijama – evo šta pokazuju neka istraživanja (uglavnom obavljana na relativno malom uzorku, pa ih ne treba uzimati zdravo za gotovo, nego više kao neku zanimljivu ideju).
Ako volite odlučne, pogledajte domali prst osobe koja vas zanima. Kakve veze ima jedan prst s karakternom osobinom ili osobinama? Prema istraživanjima, osobe čiji je domali prst duži od kažiprsta bile su, dok su bile u materici, izložene većim dozama testosterona, a to se kasnije odrazi na ličnost. Takve osobe, neki smatraju, kasnije budu ambiciozne, logične i vrlo odlučne, pa ako su to osobine koje su vam privlačne, sad znate gde da gledate.
Adrenalin je bolji od školjki. Znate one priče o sirovim školjkama kao snažnom afrodizijaku (i neretko ultrabrzom načinu da dobijete žuticu, ali to je već druga priča)? Istraživanja pokazuju da je adrenalin znatno jači afrodizijak. U jednoj studiji, ispitanici (muškarci) su zamoljeni da pređu most kako bi stigli do zgodne žene koja bi im potom predala upitnik. Jedna grupa je prelazila stabilan most, druga klimav. Žena bi im, uz upitnik, dala i svoj broj telefona. Ispalo je da je znatno veći broj onih koji su prešli klimav most kasnije pozvao tu ženu i pozvao je da izađu, nego onih koji su prešli preko stabilnog mosta. Zato, ako želite instant varnice na prvom sastanku, opredelite se za nešto što deluje bar malo zastrašujuće, poput gledanja horor filma. Naravno, to ne garantuje uspeh veze, baš kao što se veza ne može bazirati na afrodizijaku, ali "varnica" će biti, a šta će od toga dalje ispasti, zavisi od vašeg međusobnog slaganja.
Žene žele da ih partner podseća na oca. Ne bukvalno, naravno. Međutim, jedno istraživanje je pokazalo da žene privlače muškarci koji mirišu slično njihovim očevima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike