najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Igra na sve ili ništa

Zaljubljeni ste. Volite svog partnera ili partnerku. Međutim, teško vam je da se u potpunosti opustite – teško vam je da se u potpunosti predate. Moguće je da ste imali loše iskustvo u prošlosti, pa se bojite da se ne opečete. Možda je neko drugi imao loše iskustvo, pa ste vi pomalo zgrčeni – za svaki slučaj. Ne dajete sve od sebe. Dajete puno, ali ne sve. Zasad vam je lepo u vezi i čini se da se vaš partner ili partnerka ne bune, pa od toga što niste u potpunosti opušteni ne pravite problem. Zašto praviti problem ako ga nema, ako stvari i ovako lepo funkcionišu?
Nažalost, u ljubavi ova bezbedna varijanta slabo funkcioniše. Jeste, ako volite celim srcem, postoji mogućnost da vam srce bude slomljeno – međutim, ako se u potpunosti ne predate partneru ili partnerki, dobićete samo deo njih. Vaša ljubav će biti samo senka onoga što bi mogla da bude.
Ima i onih koji se u ljubav zalete i u potpunosti poistovete sa svojim partnerom ili partnerkom – vide ih kao svoju idealnu polovinu. To može da pruži lep osećaj dok traje, međutim, ma kakvi bili naš partner ili partnerka, oni ipak ostaju ličnost za sebe. Valjda je jedino u ljubavi moguće da dvoje, na izvestan način, postanu jedno, a da ipak sačuvaju sopstvenu ličnost i sopstveni integritet. Naravno, to je lakše reći nego učiniti, tako da se prečesto desi da ljubav prestane kad shvatimo da partner ili partnerka nisu isti kao idealizovana slika koju smo zamislili.
Važno je biti svestan toga da je ljubav davanje, a ne primanje. Na vama je da date sve od sebe (razume se, osobi za koju procenite da je ona prava – moguće je pogrešno nekog proceniti i davati pogrešnoj osobi); ukoliko se pri davanju ne osećate baš najbolje i očekujete da vam se vrati, ili se osećate prevareno, na lošem ste putu.
Dopustite sebi da volite – u potpunosti. Onda ćete moći i da budete voljeni u potpunosti i da budete srećni. Sve ostalo su samo blede kopije, nešto što bi moglo da bude, ali nije – ljubav je, zaista, sve ili ništa.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    …sve je laž, samo pusta laž… osim smrti… I bi laž!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike