U trendu

Oni vole brbljivice

U stereotipnoj predstavi žene neretko se spominje da ona brblja li brblja, i to uglavnom o potpuno nebitnim stvarima. U stereotipnoj predstavi reakcije muškarca na njeno brbljanje, uglavnom se pominje da njemu od toga zveči glava i da bi voleo da ona već jednom ućuti. U stvarnosti, to ne ide uvek tako.
Nije da takvi parovi uopšte ne postoje, ona ne prestaje da brblja, on ne prestaje da želi da ona već jednom umukne, i u međuvremenu beži od nje u kafanu. Međutim, kao što postoje takvi parovi, tako postoje i znatno drugačiji. Oni u kojima je on taj koji priča, recimo. Ili oni u kojima oboje najveći deo vremena ćute, i niko tu ne oseća potrebu za konstantnom pričom, i to ne zato što su se emotivno udaljili jedno od drugog. A postoje i veze u kojima je ona baš brbljivica – a on u tome uživa.
Recimo, jedan muškarac je izjavio (a sigurno ih ima još takvih) da je on, osim kad popije s društvom, u principu prilično ćutljiv, dok njegova supruga jako voli da priča. Dok njih dvoje sede zajedno, ona praktično priča za oboje. To mu nimalo ne smeta, naprotiv; navikao je na to njeno pričanje i uživa u tome. Ona ne zahteva od njega da on na svaku njenu rečenicu odgovara. Njemu njeno pričanje izaziva, na neki način, osećaj kao da u pozadini ide njegova omiljena serija, samo još lepše. Zabavno je, duhovito, prijatno, može da se uključi i isključi po želji… Oseća se udobno i sigurno, oseća da je u njihovoj vezi sve u redu, njena priča ga opušta.
Da ne bude zabune, ne govorimo o situaciji da njih dvoje treba o nečem konkretnom da se dogovore; svakako da to neće tretirati kao omiljenu seriju koja ide negde u pozadini. Dogovor i ne zahteva dugotrajno brbljanje; ako su u stanju, ljudi se dogovore (ipak se tu ne radi o višednevnim ili višemesečnim mirovnim pregovorima), i to je to.
Što se neobaveznog pričanja tiče, to mu prija, opušta ga, i on i ne pomišlja da pobegne od toga. Ne kažemo da su svi muškarci takvi (kao što ni sve žene nisu sklone tome da puno pričaju), ali ima ih i takvih – i to je nešto što može da funkcioniše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar