Osmislite zajednički hobi

U svakodnevnom životu mnogo je toga što s vremenom može da razdvoji partnere, da dovede do dosade i zasićenja. Da bi se veza očuvala, neophodno je ne uzimati je zdravo za gotovo, već zajednički život stalno dopunjavati sitnicama, kao što su zajedničke aktivnosti i zajednički hobiji.

Često žensko viđenje stvari jeste da razgovori zbližavaju ljude. Razgovor je, naravno, neophodan za vezu, ali nije jedino što će zbližiti partnere. Muškarci su mnogo skloniji tome da se zbližavaju zajedničkim bavljenjem nečim nego pričom, a to zajedničko bavljenje nečim može prijati i ženama.
Recimo, zajednički odlazak na plivanje. Plivanje je jedan od najzdravijih sportova, a dodiri u vodi su u najmanju ruku prijatni. Pomaganje njemu da se obrije, njoj da namesti frizuru, zajedničke kupovine (ako on ili ona baš ne mrze kupovine), zajedničko pripremanje kafe (recimo, on iznosi pribor dok ona kuva kafu ili obrnuto)… Postoji veliki broj aktivnosti koje se mogu zajednički obaviti, a svaka od njih će vas zbližiti. Pri tom se ne dešava ništa što biste mogli nazvati gubitkom vremena, nema „praznog hoda“, obavljate stvari koje biste i inače obavljali samo ih, eto, radite zajedno.
Još je i bolje ako možete da osmislite neki zajednički hobi, bilo kakav. Naravno, ovo ne bi smelo da bude na silu, pa da se neko bavi nečim što ga zaista ne zanima – to ne da ne bi zbližilo partnere nego bi ih još navelo da se osećaju nezadovoljno i razdražljivo. Međutim, ako postoji nešto za šta se oboje interesujete (filmovi, knjige, neki sport…), odlična je ideja da se time zajedno bavite. Slobodno posle podne koje provedete čitajući svako svoju knjigu, a u istoj prostoriji, možda ne deluje kao nešto što zbližava, ali će već sama činjenica da uživate u prisustvu jedno drugog i pri tom istovremeno radite nešto što vas ispunjava zadovoljstvom dovesti do dodatnog zbližavanja.
Da bi se veza održala, uopšte nije neophodno da ste konstantno zajedno, da stalno zajedno izlazite i slično. Sitni zajednički rituali i zajednički hobiji biće sasvim dovoljni da se bliskost među partnerima održi, čak i ako su vam dnevni rasporedi pretrpani obavezama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike