U trendu

Ovo su 4 sigurna signala da će vas ostaviti

Raskid neretko dođe potpuno neočekivano. Ipak, retko je to zaista nešto što niste mogli da predvidite, da ste samo ranije obratili pažnju, da niste izbegavali da vidite ono što ne želite da vidite. Evo nekih mogućih signala da se voljena osoba sprema da vas ostavi.

Da ne bude zabune, nema stopostotne garancije da to što se neko ponaša ovako ili onako znači baš da namerava da vas ostavi, moglo bi da postoji i drugo objašnjenje. Međutim, ako se neki od signala koje ćemo navesti pojavi naglo, nije spadao u tipično ponašanje voljene osobe, trebalo bi obratiti pažnju, jer nešto tu nije u redu.
1. Nikako da dobijete voljenu osobu na mobilni telefon, jer je stalno nedostupna. Možda je s nekim i ne želi da je zovete dok je baš s tom osobom. Možda samo ne želi da je zovete. U svakom slučaju, ako se pre nije tako ponašala, i ako nije otputovala nekud gde je slab signal, trebalo bi se upitati o čemu se tu radi.
2. Voljena osoba odbija da planira bilo šta. Ne želi da napravi ne samo dugoročne planove već ni planove za nešto skorašnje. Ako je voljena osoba i inače neko ko mrzi da planira bilo šta, hoće da je sve spontano, živi od danas do sutra, odbijanje da se naprave planovi teško da je signal za raskid, mada je sigurno da joj niste u dugoročnoj varijanti, jer je nema.
3. Voljena osoba se ponaša sve zajedljivije. Ovo je taktika nekih ljudi, i muškaraca i žena, da vas navedu da vi njih ostavite – ne žele više da su s vama, a nemaju hrabrosti da raskinu. Doduše, mogao bi da postoji i neki drugi razlog za ovakvo ponašanje; možda im se nešto loše dešava pa se zato ponašaju neprijatno. U svakom slučaju, dobra je ideja da ih pitate zašto se tako ponašaju i da ih zamolite da prestanu sa zajedljivostima, pomoći ćete im ako imaju problema, ali nije u redu da se istresaju na vama.
4. Nije im do seksa. To se često navodi kao mogući signal za raskid, i nekada i jeste – voljena osoba ne želi tu vrstu bliskosti s vama, ili ima seks s nekim drugim. S druge strane, postoji „mali milion“ razloga zbog kojih neko ne želi seks, problemi negde drugde (posao, porodica), neki lekovi, premor… Ako voljena osoba naglo počne da odbija seks, nešto nije u redu, i ako je moguće, bilo bi dobro utvrditi šta je u pitanju.

3 komentara
  1. Nataša Gajić

    Zaista, mogao bi da postoji „mali milion“ razloga zašto ste, i dalje, saglasni oboje da nemate seks, uh! Je li i to odbijanje ili uzajamna varijanta zajedljivosti i potezanja problema za istresanje jedno na drugom; kao produžena inhibicija i razlog više da i dalje ostanete zajedno, a problem ne riješite nikad – samo u seksu? I, da, paradoksalno, sve dok traje.

  2. Slavica Jovanović

    Možda je to kod tebe normalno, ali kada te neko voli, ne može se tolerisati zajedljivost jer to je osobina loših ljudi!

  3. Nataša Gajić

    Šta s tim, pa to su normalne varijacije u ponašanju, a ne nekakvi signali i razlog za, da ne kažem paranoičnu, paniku. Dođe i prođe pa se ponovi, i tako „u beskraj“. Ne?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike