U trendu

Parovi koji vole ovakvu vrstu seksa po mnogo čemu su posebni, kaže nauka

Parovi koji upražnjavaju ovakav vid seksa imaju niži nivo kortizola, hormona stresa dok su ujedno mnogo bliži i intimniji od ostalih parova.

Dopadaju vam se igrice u krevetu? Bol? Vezivanje? Draženje? Neizvesnost?

Ako ste ljubitelj svega gore navedenog da li to znači da ste jednostavno našli način da seks učinite zabavnijim i prijatnijim ili je u pitanju urođeni aspekat vaše seksualnosti koji vam nameće ove izbore?

Kako se navodi u izveštaju Current Sexual Health ljudi koji vode BDSM (vezivanje, draženje i dominaciju) praksa uživanja je obično odobrena od oba učesnika u seksu. Zanimljivo je da se u 90 odsto ovakvih seksualnih odnosa koriste pomagala.

Istraživači su takođe došli do podatka da su učesnici u ovakvoj vrsti seksualne aktivnosti doživeli samo pozitivna iskustva, osećaj slobode, zadovoljstva, uživanja, avanture, ali i rasterećenja od stresa.

Što se tiče prvobitnog pitanja da li je preferiranje ovakvog seksa nešto što se razvija ranije u vašem životu tiče, naučnici su pokušali da istraže, pa su svi ispitani ljubitelji BDSM seksa počeli da maštaju o njemu. Većina je priznala da je to bilo pre 25 godine, a samo jedna desetina njih je rekla da su im se interesovanja prema ovakvoj vrsti seksa razvila još u 12 godini, tačnije kada su počeli da se primećuju prvi znaci seksualne orijentacije.

Bez obzira na godine kada se razvilo interesovanje prema ovom seksualnom pravcu ispostavilo se da učesnike takav seks nije zadovoljavao samo fizički, već i mentalno i to im je svima bilo zajedničko. Ono oko čega se pak, naučnici još uvek nisu složili jeste da li je nagon za ovakvim seksom urođen ili zavisi od faktora okoline.

Stoga je Journal of Sexual Medicine u jednom istraživanju potvrdio da su oni koji vode BDSM igrice u krevetu bili manje neurotični, ali ekstrovertniji, otvoreniji ka novim iskustvima, savesniji i manje osetljivi drugih.

U fizičkom smislu se ispostavilo da su parovi koji su upražnjavali ovakav vid seksa imali niži nivo kortizola, hormona stresa dok su ujedno bili mnogo bliži i intimniji od ostalih parova.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar