najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pokazati ljubomoru – u malim dozama

Često se priča o tome da ljubomora može da ubije vezu, kao i da nije dokaz ljubavi, već nesigurnosti. Međutim, pokazivanje male doze ljubomore ne samo da neće napraviti nikakav problem već je u najvećem broju slučajeva dobrodošlo.
Ljubomorni ispadi ne prijaju nikom. Sasvim je sigurno da niko neće uživati u ljubomornim scenama, u tome da se na njega ili na nju viče zbog običnog osmeha, zbog bezazlenog komplimenta upućenog nekome, zbog toga što uopšte razgovara s osobom suprotnog pola ili ima kolege suprotnog pola. Nije prijatno ni ako vam neko pretura po ličnim stvarima tražeći dokaz ko zna čega, pokušava da kontroliše vaše kretanje, zabranjuje vam da se viđate s nekim ljudima, hoće da se potuče na ulici s nekim ko vas je samo pitao koliko je sati…
S druge strane, ni totalno nepokazivanje ljubomore nimalo ne oduševljava. Jeste da se često priča o tome da ljubomora nije nikakav dokaz ljubavi, da se radi o tome da je voljena osoba nesigurna pa je zato ljubomorna, ali, ipak, nepokazivanje ni trunke ljubomore ne prija. Zašto? Jer se uglavnom tumači kao potpuna nezainteresovanost. Dakle, ako ne reagujete uopšte onda kada kelner ili kelnerica flertuju s vašom dragom ili vašim dragim, ili kada neko voljenu osobu pogledom odmeri na ulici, voljena osoba bi mogla da pomisli da to niste ni primetili, ili da vas je baš briga što je neko smatra privlačnom.
Koja bi bila prava doza pokazivanja ljubomore, onda? Sasvim blaga i nenasilna. Recimo, ako upoznate zgodnog kolegu vaše drage, njoj neće nimalo smetati ako joj stavite ruku na struk i tako pokažete čija je ona, ili ako barem dobro osmotrite tog kolegu. Isto tako, ako neka seksi žena flertuje s vašim dragim, neće mu smetati ako ga uhvatite za ruku kao „On je moj!“ signal, dopašće mu se to (govorimo uopšteno, naravno, individualne reakcije bi mogle da se razlikuju). S druge strane, otvoreno pokazati agresiju ili se čak potući s „konkurencijom“ sasvim sigurno neće naići na odobravanje voljene osobe.

1 komentar
  1. Sandra Pelegić

    Super članak! Kome treba glupa ljubomora, a to nikako da razume ona druga strana. Bilo bi lepo kada bi ovo svako znao.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike