U trendu

Praznici s njegovom porodicom (1)

Za neke dame će se uskoro ukazati prilika da prvi put provedu praznike s novim dragim i njegovom porodicom. U nekim slučajevima to će biti samo popodnevna ili večernja poseta, a u nekim, ako njegova primarna porodica živi u drugom gradu, to će biti višednevno ostajanje u gostima i upoznavanje – evo kako se snaći u takvoj situaciji.

Pridružite se porodičnim tradicijama, onima koje su važne za njegovu primarnu porodicu – raspitajte se koje su, ako ih uopšte ima. Čak i ako su vam malo nebične (naravno, ne mislimo na kriminalnu delatnost niti bilo šta slično), pridružite im se, a ukoliko razmišljate o dugoj vezi, razmislite i o tome kako bi se te tradicije mogle uklopiti u one kojih se pridržava vaša porodica. To je dobar način da pokažete poštovanje i prema njemu i prema njegovoj porodici.

Nemojte sve vreme biti kao zalepljene za njega. Samo hrabro! Ovo je vreme da oformite odnose s njegovom primarnom porodicom (moguće i rođacima, zavisi ko je sve tu prisutan), a teško da ćete ih upoznati ako se ne odvajate od svog dragog. Pored toga, uvredljivo je da dođete u goste, a onda izbegavate da se s bilo kim upoznate.

Ponudite se da pomognete, naročito ako ostajete više dana. Nije bitno da li je u pitanju nuđenje pomoći oko spremanja hrane, pranja sudova ili šetanja psa – bolje je poneti se kao neko ko aktivno učestvuje nego kao neko ko samo sedi, trepće i izgleda jako ljupko.

Ukoliko vam u nekom trenutku bude previše upoznavanja i druženja s toliko novih ljudi koji se svi raspituju o vama, slobodno se učtivo izvinite i malo se prošetajte, ili odremajte, ili se na neki drugi način izdvojite kako biste predahnule. Na taj način ćete sakupiti snagu za novu rundu odgovaranja na pitanja i upoznavanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)