U trendu

Preporuke za prve sastanke (2)

Juče smo naveli neka pogrešna verovanja povezana s ponašanjem dama na prvom sastanku, za to kako da mu se ona više dopadne, kao i preporuku kako bi umesto toga bilo dobro postupiti. Danas navodimo još neka pogrešna verovanja, kao i preporuku šta činiti umesto toga.
Postoji uverenje da muškarci na dami prvo primete oči. Neko bi se na to nasmejao i rekao da oni prvo primete grudi. U principu, individualno je šta će koji muškarac prvo da primeti – po jednom istraživanju (naravno, na ograničenom uzorku, tako da podaci ne moraju mnogo da znače) ispalo je da oko 27 odsto muškaraca budu privučeni lepim očima, dok 62 odsto privuče dobro građeno telo (kao što smo već rekli, drugo istraživanje pokazuje da su im najprivlačnije dame koje na prvom sastanku pokažu oko 40 odsto kože, ne više od toga) – upotrebite to prilikom izbora garderobe za takvu priliku!
Ima onih koji smatraju da je super ideja, ukoliko oboje koristite sajt kao što je Fejsbuk, da čim počnete da izlazite, na tom sajtu stavite jedno drugo među prijatelje. Međutim, ovakav postupak se pokazao kontraproduktivnim. Jednim delom, to je zbog toga što oboje vrlo brzo osete ljubomoru (recimo, kad naiđu na slike osoba s kojom izlaze a na kojima je ona zagrljena s nekim od bivših partnera), a drugim delom jer se tako prerano razvije osećaj lažne bliskosti, osećaj koji još uvek nije potkrepljen pravim poznavanjem osobe i emocijama, što ubrzo dovede do razočarenja.
Još jedno često uverenje jeste da na prvom sastanku ona ne treba puno da priča o sebi, već treba njega da sluša, podstiče ga pitanjima i guta svaku njegovu reč – ako priča o sebi, ispašće narcis. Međutim, mada jeste poželjno da ga pitate da vam priča o sebi, dobro je i da o sebi pričate vi. On ne može da vas upozna ako samo ćutite i slušate; ukoliko mu dopustite da sazna neke stvari o vama, to će dovesti do osećaja bliskosti. Uz to, ako samo ćutite, možete delovati kao uplašeni mišić, dok pričom o sebi možete pokazati da ste nezavisne kao ličnost, što je privlačno.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike