Šokantno: Čak 70% žena bi se mesec dana odreklo seksa zbog ovoga

Mnoge žene žele da imaju ‘savršeno letnje telo’, a pritisak da izgube taj višak kilograma je veći nego ikad.

Magazin Shape u suradnji s firmom FitSugar sproveo je istraživanje iz kojeg su otkrili da pritisak da se smrša pre leta oseća čak 82 odsto žena, a čak 68 odsto odreklo bi se i seksa na mesec dana, pa čak i više, ako bi zauzvrat dobile svoju savršenu figuru.

Oko 50 odsto žena mrzi svoj stomak, dok je 29 odsto žena najviše nesigurno zbog svojih bedara. Većina žena vežba tokom proletnjih meseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 odsto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vežbe za struk.

Žene koje osećaju pritisak da smršaju, velikim delom za to krive Fejsbuk. Oko 90 odsto žena nikad ne bi ‘lajkalo’ fotografiju sebe u bikiniju na kojoj su označene, a čak 44 odsto žena tražilo bi od prijatelja da izbrišu njihovu oznaku ili fotografiju s društvenih mreža.

Polovina žena priznaje kako se u kupaćem kostimu najugodnije oseća ispred svojih prijateljica ili partnera, dok se 18 odsto njih dobro oseća i u muškom društvu.

Manje od 10 odsto žena oseća se privlačno među nepoznatim ljudima. Oko 60 odsto njih redovito odlazi na dijetu pre ljetnje sezone, od kojih 53 odsto smanjuje unos kalorija, 22 odsto se odriče ugljenih hidrata, a 15 odsto odluči se za alternativna rešenja.

Najveća zabrinutost je skidanje poslednjih pet kilograma pre odlaska na plažu, koja muči 79 odsto žena.

U današnjoj kulturi koja slavi fizičku privlačnost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tela bez dlačica mogu dobro izgledati u bikiniju, što u mnogim ženama izaziva nesigurnosti i komplekse, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.