Spremni za eksploziju strasti? OVO je tajna dobrog seksa

Sigurno se pitate u čemu je tajna dobrog seksa. Kako da budete izdržljiviji i doživite jači orgazam?

Seksualni terapeut Lori Minc kaže da je tajna dobrog seksa i snažnog orgazma vrlo jednostavna. Radi se o tome da treba da svake noći spavate osam sati.

– Duži san pojačava libido ali i nivo seksualnih hormona, recimo testosterona, u telu. San i seks su čvrsto povezani – dobar san vodi u dobar seks, a dobar seks omogućava da bolje spavate – kaže ona, piše Blic žena.

A njene tvrdnje potvrđuje i istraživanje sa univerziteta Mičigen koje kaže da su žene koje više spavaju idućeg dana više zainteresovane za seks.

Kako piše Blic žena, istraživanje je još pokazalo i da je svaki dodatni sat spavanja povećao šanse za seks sa partnerom za 14 odsto, a isto to istraživanje je pokazalo i da naspavanije žene osećaju više genitalne vlažnosti pred sam seks.

A ne pogoduje više sna samo ženama. Nedostatak sna kod oba pola izaziva nagli skok kortizola, hormona stresa, a kod muškaraca je posledica toga još gora jer kortizol i testosteron rade jedan protiv drugog. Testosteron između ostalog omogućava seksualnu želju, dok kortizol radi upravo suprotno, navodi izvor.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike