U trendu

Strpljenje pobeđuje

Imate neku želju, nešto što želite da ostvarite sa svojim dragim. Možda je to razgovor o zajedničkoj budućnosti, ili želite dete s njim, ili već nešto krupno i bitno. Potrudite se da mu jasno, bez okolišanja, kažete šta je ono što želite – znate da muškarci vole da im se konkretno kaže šta hoćete, ne da pola sata pričate i pričate i da očekujete da on iz vaše priče pogodi vaše želje. Pošto znate da se radi o krupnoj stvari i o nečemu što bi moglo da ga uplaši, svoju želju ste spakovali u lepe reči. Šta onda činite?

Ono što veliki broj žena učini jeste da počne da pritiska svog dragog da im da odgovor. Toliko su se potrudile da mu kratko i lepim rečima kažu šta žele, zašto im odmah ne odgovori? Međutim, ovo je greška – ako tako postupite, vaš dragi će vas odbiti. On nije glup, jasno mu je zašto ste se toliko potrudili oko lepih reči i zaslađivanja svoje želje – zato što tražite nešto što očekujete da bi on mogao da odbije. Zato je smesta zauzeo odbrambeni stav, čekajući da počnete s pritiskom (koji će ga naterati da se oseti još više napadnuto i opterećeno nimalo lakom odlukom), i u takvoj situaciji njegov odgovor biće dat u afektu.
Šta učiniti da do toga ne dođe? Setiti se da je ćutanje zlato. Ne činite ništa. Ne pitajte ga za mišljenje, ne čekajte njegov odgovor. Sledećih nekoliko nedelja u potpunosti izbegavajte osetljivu temu, ponašajte se kao da mu ništa o tome niste ni rekle. Šta postižete time?
Postižete to da mu date vreme da svari ono što ga plaši, da na miru razmisli o svemu i da donese odluku bez pritiska. A to je, najčešće, baš ono što je potrebno – mogućnost da se krupna promena prihvati sopstvenim tempom, bez ikakvog pritiska.
Dakle, malo strpljenja (ili malo više, zavisi kako vidite nekoliko nedelja ćutanja o temi do koje vam je veoma stalo) i, ako se ono što želite da postignete može postići, najverovatnije će vam i uspeti. Srećno!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike