Uživanje u telesnom

Dešava se da se žena upita – kako to da ona tamo žena deluje toliko seksi, a očito je da ima kilograme viška, dok njoj samoj, iako mršavoj poput manekenke i odevenoj po poslednjoj modi, malo ko na taj način prilazi? Jedan od glavnih „sastojaka“ seksi izgleda jeste sposobnost da se uživa u sopstvenom telu.

Da ne bude zabune, to ne znači da svaka žena sa viškom kilograma uživa u sopstvenom telu. Ni blizu. Naročito ako je višak zaista preveliki, a telo slabo zbog nedostatka fizičke aktivnosti – zaista je teško uživati u sopstvenom telu kada je ono teško pokretno i, zbog gojaznosti i neaktivnosti, sklono tome da se svaki čas razboljeva.

Teško, međutim, da će se žena osećati dobro u sopstvenom telu ako mu nalazi raznorazne zamerke, pa ga zbog toga iscrpljuje dijetama i preteranim vežbanjem. Možda će uspeti da zaliči na anoreksičnu manekenku, ali anoreksične manekenke nisu seksi, kao ni žene koje opsesivno broje kalorije i zagledaju ko kakvu manu ima i da li mu je garderoba savršena.

Šta bi, dakle, žena trebalo da uradi pa da deluje seksi i sebi i drugima? Određena pažnja prilikom izbora namirnica zaista je neophodna, i to iz zdravstvenih razloga; isto se odnosi i na vežbanje – u gipkom, pokretljivom telu više se uživa nego u ukočenom, bolešljivom, tromom… A na sve to dolazi uživanje – trud da razmazite sebe, to jest sopstveno telo, onoliko koliko je moguće. Na šta mislimo?

Mislimo na stvari koje prijaju telu. Topla, mirišljava kupka samo je jedna od takvih stvari – uživajte u kupkama kad god vam prilike dopuštaju. Nakon kupke, namažite telo losionom, mlekom ili uljem, u zavisnosti od toga šta vašoj koži najviše prija, i uživajte u glatkoći sopstvenog tela. Ako želite da mazite sebe, bukvalno, samo napred – u tome ćete definitivno uživati. Masaže su isto odlične, barem kad se o stručnom maseru radi – to je još jedan dobar način da se opustite i uživate u sopstvenom telu.

Rezultat svih ovih akcija? Prvo i osnovno je da ćete se vi osećati bolje, zadovoljnije. Uz stres i nervozu koju svi često osećamo, teško je i zamisliti koliko vam zadovoljstva može pružiti jednostavna činjenica da se u sopstvenoj koži dobro osećate. A kad budete privlačni sebi, kad budete sijali zadovoljstvom, rado će vam prilaziti i drugi, kako oni koji traže prijateljstvo, tako i oni koji bi želeli nešto više. Dakle, uživajte – za svoje dobro, i za dobro drugih!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike