U trendu

Vaš momak vam je nešto čudan… (2)

Ono što treba da učinite kad ne razumete poreklo promena nastalih u životu svog momka jeste jednostavno – razgovarajte s njim. Možda su mu učenje ili posao dosadili, pa traži malo „lufta“, možda ima neki problem u porodici, možda mu je naizgled udobna rutina postala dosadna pa se trudi da unese malo živosti (a da pri tom ne poremeti vaš život), možda… Nećete znati dok ne razgovarate s njim. Najverovatnije se radi o nečemu sasvim bezazlenom i slatko ćete se smejati svojim strahovima jednom kad saznate o čemu se radi. Naravno, ako je njemu postala dosadna rutina u vašem životu, trebalo bi i da zajednički smislite kako bi vaš život trebalo dalje da izgleda, pa da oboje budete zadovoljni.

A ako se stvarno drogira? Onda je na vama da odlučite hoćete li biti uz njega i pomoći mu da se izbori s problemom (ako želi da se izbori s problemom – ako samo želi da nastavi da se drogira, definitivno treba da pobegnete od njega, bez i najmanje griže savesti). Ukoliko smatrate da nemate snage da se borite s takvom vrstom problema, najbolje što možete da uradite i za sebe i za njega jeste da mu to otvoreno priznate (i opet, bez griže savesti – zaista nije svako u stanju da se suoči s takvim problemima), kako bi znao da će s tim problemom morati da se izbori sam.

Ipak, bez straha! U ovakvoj situaciji drogiranje zaista nije baš toliko često objašnjenje, tako da je najverovatnije da se radi samo o tome da je njemu nešto u životu dosadilo, da nešto u svom životu želi da promeni (ovo je naročito verovatno ako se radi o mladom muškarcu). Glavno je da se ne povlačite u sebe i ne „uzgajate“ strahove koji, tako gajeni, zaista mogu izrasti do neslućenih razmera (kad tako krenete, počnete da zamišljate i nekakvu grozomornu bolest (njegovu ili u njegovoj porodici), i potajno bavljenje kriminalom, i mračnu tajnu iz prošlosti, samo što još i uticaj malih zelenih ne počnete da zamišljate – baš kao u nekoj „sapunici“), već da otvoreno razgovarate s momkom i da tako saznate otkud i zašto promene u njegovom životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.