Žene su uvek za romantiku?

Kao što smo već i mi i mnogi drugi pisali, žene vole romantiku: večeru uz svetlost sveća, držanje za ruke uz zalazak sunca, cveće kao poklon bez nekog posebnog razloga, razne slatke gestove i nežne reči… Većina žena se rastopi na ovakve stvari. O ženskoj ljubavi prema romantici toliko se priča i piše da će i poslovični vrapci na grani početi da gađaju trulim paradajzom i pokvarenim jajima sledećeg koji to spomene. A muškarci? Vole i oni romantiku, makar se neki od njih i stideli da to priznaju – a svakako da većina njih želi da usreći svoju partnerku. Super, u čemu je problem?

Problem je što nikakve standardne definicije romantike ne postoje, kao ni precizna uputstva kada i u kojim količinama bi je trebalo primenjivati. Šta se onda dešava? Recimo, to da on prekine seks – jednu od svojih omiljenih aktivnosti i za mnoge muškarce način na koji iskazuju svoja osećanja – da bi joj rekao da je divna, božanstvena i tome slično. Kako žene reaguju na ovakve gestove?
Nekima se dopadaju – onima koje neprestano gledaju latino serije i plaču na svaku iole emotivnu scenu u filmu ili seriji. Ostalima će prekidanje vođenja ljubavi da bi se dala kliše izjava delovati smešno ili iritirajuće (poželeće da partneru kažu: „Ćuti tu i nastavi ono što si radio!“). Šta žena da uradi u takvoj situaciji – jer njen partner samo pokušava da učini da se ona oseća još bolje i iskreno veruje da radi pravu stvar i iskreno se trudi? Sarkastična primedba ili gunđanje bi sigurno ubili uživanje.
Verovatno najpraktičnije je ili da mu „zapuše usta“ (bilo poljupcem, bilo nekim delom svog tela) ili da ga zamole da im pokaže to što oseća. Takvom zahtevu će većina muškaraca rado udovoljiti.
Romantika je super, ali ne baš uvek, ne baš svuda i ne baš u prevelikim količinama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike