Afrodizijak

Vekovima se veruje da ostrige, tartufi, kavijar, morski rakovi i druge retke namirnice imaju svojstva afrodizijaka. Međutim, s vremenom je došlo do obrtanja te priče u korist nekih drugih namirnica. Zapravo, ranija verovanja danas se smatraju običnim autosugestijama izazvanim činjenicom da su te namirnice oduvek bile dostupne samo malom broju srećnika sa dubokim džepovima. Izgleda da je toga bio svestan i slavni ljubavnik iz osamnaestog veka Đakomo Kazanova. Postoje pisani dokazi o tome da je Kazanova pre svakog susreta za koji je verovao da će se završiti ogromnim seksualnim uzbuđenjem jeo isključivo punomasni sir!

Dakle, krajnje je vreme da se odbace svi stari mitovi i prihvati naučno dokazana činjenica, ma koliko ona neverovatno zvučala: običan sirotinjski kačamak je jedino jelo sa istinskim svojstvima afrodizijaka. Ova teza je nedavno i dokazana – gde drugde nego u eksperimentu koji je sporoveden na životinjama – laboratorijski miševi poslužili su svrsi. Naime, kod miševa koji su nekoliko dana bili na dijeti na bazi kačamaka zabeležen je znatan kvantitativni i kvalitativni skok u seksualnim aktivnostima! Njima skupoceni afrodizijaci nisu značili ništa. Naučnici su otkrili da je kačamak jedina namirnica koja ne sadrži supstancu koja stimuliše lučenje seratonina, hormona koji stvara osećaj zadovoljstva i koji smiruje. Budući da on svakako ne utiče na povećanje seksualnog apetita, stvar je poprilično jasna.

Zbog toga ne morate da se brinete ukoliko nemate dovoljno novca na bankovnom računu. Vaš seksualni život, koji želite da obogatite nekim afrodizijakom, neće zavisiti od količine keša koju posedujete niti od kreditne kartice. Zbog toga, kada vam neko ponudi ostrige, slobodno recite: „Neka hvala. Ja sam pre za kačamak.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.