U trendu

Brak je raj za seks

Velika je zabluda da samci uživaju u ludom i uzbudljivom seksu. Statistike pokazuju da bračni parovi imaju ne samo bolji seks nego i redovniji od onih koji žive slobodno, to jest bez bračnih obaveza. Nije li onda brak divan?
Sve govori u prilog tome da u bračnom životu dani, a pogotovu noći, uopšte ne moraju da budu dosadni i dugi. Prema istraživanjima, smatra se da bračni parovi vode ljubav u proseku devet puta mesečno, dok oni koji su neoženjeni ili neudati vode ljubav šest puta mesečno. Stariji parovi vode ljubav šest puta mesečno, a nevenčani parovi četiri puta mesečno.
Kad je reč o ženama, one moraju da se bore sa nekim drugim problemima. Jedan od najvećih je postizanje orgazma, a odmah iza njega je briga o održavanju privlačnog izgleda. Istraživanja su pokazala da čak 67 procenata ispitanih žena tvrdi da neke od svojih seksualnih potreba nikada nisu ispunile! Vratimo se sada na nevenčane parove. Postoji jedan aspekt zbog kojeg su oni ipak u prednosti. Reč je o seksualnoj izdržljivosti.
Žene koje žive same uglavnom su seksualno aktivnije i u boljoj su seksualnoj kondiciji od onih koje su udate, a isti je slučaj i sa muškarcima. Međutim, osnovni razlog zbog kojeg je seks u braku bolji jeste taj što je sam čin vođenja ljubavi nešto više od pukog fizičkog kontakta – on prevazilazi fiziološko pražnjenje. Ujedno, parovi u braku lakše mogu ostvariti veću učestalost vođenja ljubavi, iako se moraju odreći ideje o dvosatnom seksu, pogotovo ako imaju decu. Minutaža seksa u braku daleko je kraća. Međutim, iako se tvrdi da je monogamija monotona, to jednostavno nije tačno. Najveći broj parova reći će vam ne samo da su zadovoljni svojim seksualnim životom već i da su oduševljeni njime. Još kada svemu tome dodate vernost, koja učvršćuje poverenje, dobijate idealnu sliku mirne bračne luke.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike