U trendu

Budite njen savršen muškarac

Na pitanje šta je za njih savršen muškarac žene uvek mogu da iznesu jednu podužu listu. Na svu sreću, retko kada stoje iza onoga što kažu, pa se događa da izaberu muškarca koji nema skoro nijednu karakteristiku od onih koje su nekada zacrtale. Jedno je ipak sigurno – žene padaju na to kada ih pažljivo slušamo, kada o njihovim roditeljima mislimo sve najbolje, kada smo verni i kada se ponašamo kao džentlmeni.
Većina žena mnogo voli da priča o stvarima koje muškarcima nisu nimalo zanimljive: šoping, šminka, moda… Ako želite da ostavite utisak savršenog muškarca, veoma je važno da joj nikada ne pokažete da vas ne zanima njena priča o tome kakvu je haljinu kupila. Ukoliko vas uhvati da je ne slušate i naljuti se zbog toga, probajte sa standardnim izgovorom: "Izvini, baš sam razmišljao o tome koliko si lepa". Možda neće "pasti" na tu rečenicu, ali će joj izvinjenje bar biti simpatično.
U međuvremenu, trudite se da poštujete njene prijatelje i porodicu, bez obzira na to kakvo mišljenje imate o njima. Takođe je važno da u društvu s njenim najbližima uvek ostavite utisak muškarca s lepim manirima. Ne zaboravite da je za nju veoma važno da se dopadnete i njenom društvu i roditeljima. Ako volite svoju devojku i uživate u njenom društvu, spremni ste da se upustite u ozbiljnu vezu i nema nijednog dobrog razloga da "švrljate" dalje.
Žene često padaju na duhovitost, ali ako niste neki šaljivdžija, bar se potrudite da razgovor koji vodite s njom bude zanimljiv. I na kraju, uvek se ponašajte kao pravi džentlmen. Uvek treba da budete spremni da joj ponesete torbu, otvorite vrata, namestite stolicu pre nego što sedne, priređujete razna prijatna iznenađenja, da ne zaboravljate važne datume, da budete uz nju u teškim trenucima… Lista nije kratka, ali su to sitnice koje je mogu zadržati pored vas.

2 komentara
  1. Jovan Pajić

    Znači, mi moramo da budemo zanimljivi i duhoviti, a njih da trpimo kad pričaju o haljinama. Aha, i gde je tu jednakost polova? „Lista nije kratka, ali su to sitnice koje je mogu zadržati pored vas“. A gde su te sitnice koje će nas zadržati pored njih?

  2. Aleksandar Milenković

    Tekst je skoro idealni mini priručnik za mladiće koji se upuštaju u ozbiljne veze. Naravno, to ne znači da i pre toga ne treba da znaju opšte norme lepog ponašanja, a posebno kada su u društvu dama (gđica i gđa). Kao poznavalac bontona i protokola, posebno u diplomatskoj praksi, smatram da će, ne samo ovaj članak već niz drugih o istoj temi, biti od izuzetne koristi za mlade generacije. Pošto sam roditelj dva tinejdžera koji su više ili manje „ufurani u fazon“, u razgovoru su mi nedvosmisleno stavili do znanja da ih ovakve stvari zanimaju i da bi voleli da se tako ponašaju, ali ih je najčešće „blam“ od društva.

Napišite komentar