U trendu

Dva neobična simptoma koje nijedan muškarac ne bi smeo da ignoriše

Poznato je da muškarci u proseku žive nešto kraće od žena. Jedan od mogućih razloga, tvrde naučnici, između ostaloga je i taj što se mnogi muškarci opiru odlasku kod lekara osim ako nije hitno. Kako donosi Today, čak dve trećine muškaraca ne odlazi na vreme kod lekara kada osete neobične simptome, a isto tako dosta ređe odlaze na redovne zdravstvene preglede.

Zato, lekari upozoravaju da muškarci ne bi smeli nipošto da ignorišu određene simptome jer to može imati opasne posledice po njihovo zdravlje. Jedan od tih simptoma je umor. Iako je razumljivo da smo s vremena na vreme svi umorni, ako se umor javlja stalno i ne prolazi niti nakon odmora, on bi mogao da bude znak ozbiljnijeg problema sa zdravljem, uključujući i nekoliko vrsta raka.

Drugi simptom koji muškarci nikada ne bi smeli da ignorišu je naglo mršavljenje. Kada osoba počne da gubi kilograme, bez da je uvela bilo kakve promene u svoj život, bilo da se radi o ishrani ili vežbama, to je znak uzbune. Kako objašnjavaju lekari, nagli gubitak kilograma mogao bi da ukazuje na probleme sa zdravljem creva ili gušterače, a često i na karcinom istih tih organa, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar