Kako da se pomirite

Foto: SnapwireSnaps/Pixabay.com

Šta radite kada se posvađate sa svojom lepšom polovinom? Da li dodajete so na ranu (svesno ili nesvesno), ili mirnodopski skupljate ostatke baruta po sobi? Da biste izgladili stvar, za početak, trudite se da pronađete fitilj. Jedna svađa ne nosi raskid, ali je svakako znak da nešto nije u redu. Devojke ponekad počinju svađu samo da bi videle koliko nam je stalo do njih. Ali, da ne grešimo dušu, najčešće se svađaju oko onoga što im smeta.
Dakle, treba pronaći uzrok nezadovoljstva, razgovarati kako bi se pronašli razlozi za svađu, i ugasiti iskru koja je dovoljna da rasplamsa sukob i dovede do prvih ozbiljnijih žrtava. Ako je do svađe već došlo vašom krivicom, trudite se na sve načine da “operete fleke”! Kupujte joj poklone, spremite večeru, nabavite redak primerak knjige koju je želela celog života. Smislite nešto što će je potpuno osvojiti. Pokazujući joj da se osećate loše zbog greške, napravićete prvi korak ka pomirenju. Ostaje da joj pronađete “žicu”, pa da sklopite primirje. Na kraju krajeva, ipak treba da razmišljate o budućnosti. Ako se budete durili i izbegavali svaki kontakt s njom sve dok i nju i vas ne prođe talas besa, produžićete agoniju. Posle toga će vam samo biti još teže da se pomirite.
Probajte da pomislite na sve one lepe trenutke koje ćete izgubiti ukoliko svađa preraste u raskid. Dakle, počnite priču o budućnosti, umesto da se fokusirate na greške iz prošlosti. Napravite strateški plan za rešavanje konfliktnih situacija. Drugim rečima, pronađite pravi način da pobedite u svakoj svađi, a da pri tom ne povisite ton. Najbolja taktika je da mirno odgovarate na optužbe i da umirujete svog protivnika. Pokušajte i videćete da novi pristup problemima u vezi dovodi do efektnih rezultata. A jedini pravi rezultat koji se priznaje jeste da izbegavate svađe koje su bespotrebne, a da one koje su neminovne rešavate što je mirnije moguće.

Jedan komentar

  • Kojo Ristivojev

    E, stvarno, ako nije šija, onda je vrat, ako ne morate da se svađate, nemojte, a ako morate, svađajte se, ali diplomatski?! Drugo, ove članke čitaju i drage nam žene, pa još ako prepoznaju primenu ovakvog saveta, eto još jedne svađe, u stilu ne umeš sam da se braniš, treba ti seka Saveta. U zaključku, kriv ili nedužan, uvek će da nam nađu razlog za svađu.

Ostavite komentar