Kod čika doktora

Budite pacijent po meri lekara. Kada krenete u posetu lekaru, ne privatnu nego zdravstvenu, logično je da kao i svaki pacijent očekujete svu moguću pažnju i pomoć. Realnost je, međutim, razočaravajuće drugačija – toliko različita od onoga što ste očekivali da vam se sledeći put lepo ne ide na lekarski pregled. Takva odluka uopšte ne valja, ma koliko bili nezadovoljni pruženom uslugom. Jasno vam je da kada uđete u ordinaciju imate oko 18 sekundi da objasnite u čemu je vaš problem, što je nedovoljno, posebno ako se ima u vidu to da je za konstruktivan dijalog između pacijenta i lekara u proseku potrebno 20 minuta.

Pre nego što odete doktoru, zapišite nekoliko glavnih pitanja koja želite da mu postavite. Najvažniji problem spomenite u prvom, a ne u četrnaestom minutu svog „izlaganja“. Doktoru nikada ne nudite mnogo informacija o svojoj bolesti koje ste vi kao pravi hipohondar uveliko poskidali sa Interneta. Nemojte ni izlagati mnogo detalja – u što kraćim crtama opišite kako se osećate i spomenite nekoliko simptoma koji vas muče. Pri tom nipošto ne zapostavljajte higijenu – doktor će sigurno posvetiti više vremena urednom pacijentu.

Naravno, nemojte ignorisati lekarske savete. Ako vam je doktor prepisao lek koji ne želite da pijete ili vam je preskup, to mu odmah i recite. Nemojte to prećutati i zaturiti recept negde gde ga više nikada nećete naći. Ukoliko vam jedan lek ne odgovara, može vam prepisati neku drugu terapiju koja će odgovarati i vama i njemu a i vašem organizmu. Konstruktivnim pristupom lekarskom pregledu na koji odlazite već u samom startu dajete sebi do znanja da ste ozbiljno prihvatili brigu o svom zdravlju, što je i vama i doktoru kod kojeg idete najvažnije. Lekarski saveti i vaša primena onoga što vam je savetovano biće pravi lek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.