Osvajanje novcem

Upravo ste je izveli na sastanak s pet zvezdica. Udoban, poznat i skup restoran, sedam izuzetno ukusnih jela i najskuplje vino. Kad je račun stigao, nezainteresovano ste praktično poklonili konobaru svoju karticu (taman posla da plaćate kešom). Bravo! Još samo da potpišete račun, ostavite petnaest procenata bakšiša i… Odlazite sami kući. Zašto? Kako to kad ste sve obavili galantno, baš kako treba? Zato što je veoma mali broj žena koje će biti zadivljene mahanjem novcem ili skupim vinom. Daleko ćete bolje proći ako večeru spremite kod kuće i upoznate je sa svojim omiljenim pićem.

Još jednu stvar ne treba zanemariti iz one početne situacije u restoranu – vaša nezainteresovanost za račun samo joj je dala informaciju da ste neodgovorni ili, što je još za veću kaznu, da se razmećete. Trebalo je dobro proveriti iznos. A posle tri načinjene greške, znate šta sledi – ispadate iz igre. Možete da pomislite da vas uopšte ne dotiče njeno odbijanje, ali to nije suština.
Nije problem u novcu, nego u tome kako se vi ponašate kada ga imate. U redu, možda žene nisu zainteresovane za muškarce koji zarađuju manje od njih, ali ima i onih koje kažu da traže baš takve. A i jedne i druge vole muškarce koji imaju jasno određene ciljeve u životu. Dok ležite u krevetu, reči plove po jastucima i odjednom počinje priča o budućnosti. One se možda nadaju da ćete reći da jednog dana planirate da kupite kuću. Mali broj njih će se oduševiti ako čuje da planirate da odete u penziju kao milioner – ne zato što to ne zvuči primamljivo, već zato što ne zvuči realno.
Ženama je najprivlačnije kada muškarac zna kako da raspolaže finansijama, naročito ako je dovoljno stabilan da ceo plan i ostvari. Moto „živi brzo, umri mlad, lep i siromašan“ odavno nije omiljen na listi ženskih prioriteta.

1 komentar
  1. Slaviša Vasiljević

    Osvajanje novcem? Nisam mogao a da ne reagujem, prosto nije ništa tačno i neka se potrudi da napiše bolji tekst.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike