Potreba za dominacijom

Ukoliko vam se dogodilo da ste radnu nedelju započeli s izvesnom dozom razočaranja zbog toga što se poslovi nisu odvijali onako kako ste vi želeli i zbog napetih odnosa s osobama koje ste smatrali odanim saradnicima – nemojte očajavati. Možda vam je nedostajalo malo opreza, možda ste sebi postavili prevelike zahteve (to se dešava i najodgovornijim među nama), a možda ste jednostavno previše želeli da uspostavite dominaciju nad stvarima na koje inače ne možete toliko da utičete.
Ponekad nije loše da svoje poslovne odnose postavite na nove osnove. To ne zahteva veliko redefinisanje niti neko suštinsko menjanje svih vaših dosadašnjih stavova. To samo znači da ste odlučili da još ažurnije preuzmete odgovornost za svoju karijeru, da ste u potpunosti svesni svih rizika koje preuzimate, da ste spremni da se suočite sa svim mnogobrojnim problemima na koje se uvek mora računati. Čuvajte kontakte koje ste dosad ostvarili i svoje izvore informacija – tako ćete uvek biti spremni da reagujete na vreme, a to je posebno važno kada se pripremate za novi poslovni poduhvat koji želite da uspešno ostvarite.
Dominiranje životnim prostorom može da bude prijatno, ali ima i svoje negativne strane. Za početak, možete imati utisak da vas okolina ne shvata i da mnogi misle da ste glavnokomandujući – u vezi ili na poslu. Najbolje što možete da učinite jeste da se nikome ne pravdate, već da pokušate da dobijete sve ono što želite. Na momente vam se može učiniti da što više tražite to manje dobijate, ali nemojte donositi brzoplete i nepromišljene zaključke. Učinite upravo suprotno i nećete se pokajati. Vešto izvedenim taktiziranjem lako ćete zadobiti svu potrebnu ljubav i pažnju. A to i jeste ono što ste želeli da postignete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.