Šta vas zamara

Mnogobrojne svakodnevne obaveze (porodica, posao, prijatelji) sasvim vas iscrpljuju i osećate da ste na ivici snage. U vašem telu gotovo da više nema ni trunke energije. Dan uspevate da prebrodite samo zahvaljujući velikim količinama jake crne kafe. Sve manje spavate i potpuno ste poremetili normalan životni ritam. Krajnje je vreme da se izvučete iz tog začaranog kruga.
Imajte na umu da vam je pre svega potreban odmor. Posle jednočasovnog sna u toku dana osvežićete se i povratiti potrebnu energiju. Ukoliko zbog obaveza na poslu ne možete da se odmorite u toku dana, naterajte sebe da nekoliko dana ležete i ustajete u određeno vreme. A znate li da umesto odlaska u teretanu samo nekoliko kombinacija pravilnog disanja i laganih pokreta joge mogu da vas opuste i osveže? Ukoliko niste u mogućnosti da se upišete na kurs ovih disciplina, neka vam one budu inspiracija za vežbe koje možete izvoditi kod kuće uz laganu muziku. Važno je samo da ne dozvolite da vam opadne raspoloženje i da ne postanete pesimista. A ukoliko nemate želju da se viđate s prijateljima, već sve češće ostajete sami, na dobrom ste putu da ostatak života provedete u krevetu očekujući da dođu neki bolji dani. Samo, oni se neće pojaviti sami od sebe, pa je potrebno da se i vi malo potrudite.
Samo 30 minuta vežbanja u toku dana podići će vam moral i raspoloženje. To nipošto ne znači da treba aktivno da se bavite sportom. Dovoljna je polučasovna šetnja obližnjim parkom nešto bržim korakom ili malo „glupiranja“ po kući uz muziku vaše omiljene rok grupe. Uz pesmu i igru čovek se najbrže oraspoloži. Na kraju, za vaše dobro raspoloženje zadužena je i pravilna ishrana. Trudite se da svoj jelovnik obogatite povrćem – ono će vam pomoći da se osvežite i „napunite baterije“ za ostatak dnevnih aktivnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.