Sveže venčani

Iako novopečeni bračni parovi veruju da će prva godina zajedničkog života biti fenomenalna, što se u najvećem broju slučajeva i pokaže kao opravdan optimizam, brak je teritorija na kojoj se uvek mogu očekivati izvesna iznenađenja. Prva stvar koja će se sigurno primetiti jeste promena kilaže. Sad kada ste u braku, više ne morate da brinete o tome da li imate pivski stomak i "pojas za spasavanje" oko struka. Zapravo – ne. Normalna stvar je da se nabaci koji kilogram i da se sebi dozvoli malo više uživanja u hrani i piću, ali granice moraju da postoje, makar zbog toga što ni na koji način ne smete da narušite svoje zdravlje.
Ono s čime se mladoženje takođe suočavaju posle "sudbonosnog da" jeste i preraspoređivanje vremena koje se nekada provodilo s drugarima. S jednim se pila jutarnja kafa u lokalnom kafiću, s drugim se pilo pivo, s trećim se išlo u teretanu, s četvrtim izlazilo u noćne provode, a sva petorica ste zajedno gledali fudbal. Nije retka situacija u kojoj će spomenuta četvorka sveže oženjenom prijatelju prebaciti da se zarobio, ali na to ne treba preterano obraćati pažnju. Pravi i iskreni prijatelji su oni koji su uvek uz nas, koji znaju da poštuju naše odluke i koji umeju da budu podrška u svim životnim periodima.
I dok udarite dlanom o dlan, ona pere sudove, a vi majstorišete po kući. Ona slaže ispeglan veš, dok se vi opredeljujete za neke "teže" poslove. Strategija podele poslova zaista jeste nešto što mora da postoji u svakom braku i to treba postaviti na svoje mesto odmah, još na početku. Uz jasna pravila svi će biti mnogo srećniji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike