Uspešna svađa u 10 i po koraka

Dozlogrdilo vam je stalno gunđanje i zvocanje? Ne možete više da izdržite njeno stalno nezadovoljstvo, ljubomoru čim se druga žena nađe u vašoj blizini u krugu od 10 metara, histerične izlive emocija i nagle promene raspoloženja?

Možda je vreme da podignete branu i ispraznite se. Možda želite jednu dobru svađu?

Ako budete sledili naše uputstvo, ostaćete posvađani najmanje tri meseca. A ako budete imali sreće – možda i zauvek (za to ćete ipak morati da zapnete). Za potpun uspeh, neophodno je da ispunite sve tačke, najbolje po redu.

1. Ne dopustite joj da ona bude ta koja se u razgovoru rasterećuje i oslobađa svojih briga.

2. Prekinite je čim počne nešto da govori, makar se i slagali sa onim što govori; nipošto joj ne dozvolite da završi misao i odmah počnite da pričate o nečemu drugom (što trivijalniju temu odaberete – to bolje).

3. Uopšte ne pokušavajte da razumete šta želi da kaže. Sve i ako je razumete, ili bar naslućujete šta ima na umu, ne pokazujte to. Naravno, sve vreme ponavljajte “Ne razumem te, ne razumem te”. Uključite i odmahivanje glavom ili (još bolje) sleganje ramenima. Ona će potpuno pobesneti.

4. Usvojte “što na um to na drum” za svoje geslo. Recite ono što vam prvo padne na um. Ako vam slučajno bude žao zbog toga, odmah potisnite to štetno osećanje razmišljanjem o njenom nebuloznom trošenju novca ili telefonskim razgovorima sa drugaricama koji traju satima.

5. Nikad ne birajte reči, a naročito ne ako ste u afektu, a svađa je na vrhuncu.

6. Čim svađa počne da gubi na zamahu, prebacite joj prvi loš događaj iz prošlosti koji vam padne na pamet. Ne sekirajte se ako ste taj događaj već spominjali – tim bolje: što joj češće otvarate istu ranu, više će je boleti.

7. Nipošto, ali NIPOŠTO ne nudite kompromisna rešenja niti pristajte na njih. Zapamtite da ona nikada nije u pravu – drugim rečima, vi ste uvek.

8. Ne trudite se da joj objašnjavate bilo šta. Prećutite okolnosti i sve relevantne činjenice, naročito ako joj ionako nisu poznati.

9. Nikako joj ne dopustite da ijednog trenutka pomisli kako je ipak ona vaš najbolji prijatelj i srodna duša.

10. Na kraju – veliko finale. Kad joj sve to što imate lepo saspete u lice, ućutite i ne obraćajte nikakvu pažnju na njene odgovore. Ignorišite je u potpunosti.

10+ Ovo je za najhrabrije: još bolje od prethodnog – odmah po završetku svađe izađite iz kuće, zalupite vrata i ne vraćajte se ceo dan.

Napomena: pre primene koraka 10+, postarajte se da obezbedite prenoćište/mesto boravka za duži period. Okvirno 2-3 meseca.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike