Bugarska – idealna za porodično letovanje

Prelepo more, gostoljubivi domaćini i niske cene tri su argumenta zbog kojih bi na letovanje trebalo otići u Bugarsku. Prijatne temperature, koje se u najvrelijim danima kreću do 35 stepeni, i optimalnih 22 stepena u vodi (koliko je toplo Crno more) garantuju prijatan boravak tokom letnjih meseci u Varni, Burgasu, Balčiku, Kitenu, Albeni ili na Zlatnim Pjascima.
Pošto na bugarskoj obali nije preterano razvijen noćni život, ova zemlja je kao stvorena za porodični odlazak na odmor. Domaće agencije nude širok spektar aranžmana, kao i šarolike cene. Ipak, ono što će obradovati svakog našeg turistu jeste činjenica da desetodnevni odmor za četvoročlanu porodicu košta oko 700 evra, što je prihvatljivo čak i onima s najplićim džepom.
Nesebar se nalazi u oblasti Burgas na Crnom moru i jedan je od najstarijih gradova Evrope. Na severnoj strani poluostrva još se mogu videti ostaci tračanskog utvrđenja. Ono što ovo mesto čini popularnom turističkom atrakcijom jesu dobra atmosfera, lepe plaže, kamene ulice, drvene kuće i taverne. U blizini novog dela Nesebara nalaze se dve plaže, ali su dostupne i one u Sunčevom Bregu, koje se nalaze na samo tri kilometara.
Sunčev Breg je jedno od najvećih i najpopularnijih letovališta u Bugarskoj, a nalazi se na samo 35 kilometara od grada Burgasa. Ima plažu dugu devet kilometara i široku oko 40 metara. Za uživanje u ovom bugarskom letovalištu potrebno je izdvojiti oko 150 evra po osobi za deset dana (hotelski smeštaj). Mesto Zlatni Pjasci – „zlatni pesak“, pruža dobru zabavu, raznovrsne turističke usluge i dobar provod za sve generacije. Šest otvorenih i jedan zatvoreni bazen nude kupanje u mineralnoj vodi. Tu su i teniski tereni, kao i tereni za košarku i odbojku, dok ljubitelji sportova na vodi mogu da biraju između surfovanja, skutera, skijanja na vodi ili vožnje jahtom. Ako želite da letujete baš u ovom primorskom mestu, biće vam potrebno nešto više od 160 evra po osobi uz autobuski prevoz.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.