U trendu

Na ovom ostrvu uživaćete svim čulima (foto)

Ukoliko poželite da posetite Siciliju, jedno od najvećih ostrva Mediterana, očekujte puno iznenađenja. Kombinacija klimatskih uticaja, konfiguracija obale i srdačnost oko pet miliona stanovnika oseća se na svakom koraku.

Uticaj grčke arhitekture i umetnosti na Siciliji je nezaobilazan, što svakog turistu vraća u doba kada je polovinom VIII veka p.n.e. ovo ostrvo bilo deo grupe bogatih grčkih gradova na jugu Italije pod nazivom Velika Grčka. Dok budete istraživali Siciliju, zadiviće vas grčki hramovi, pozorišta i vajarska ostvarenja uklopljena u jedinstveno prirodno okruženje.

Skrivene rajske plaže, sunčano vreme tokom gotovo čitave godine i živa atmosfera na ulicama sicilijanskih gradova oduševiće svakog posetioca.

Foto: Milito10/Pixabay.com
Foto: Milito10/Pixabay.com

Poseban je osećaj šetati ulicama prestonice Palerma ili antičkim stazama Agriđenta, pokloniti se Arhimedovoj seni u Sirakuzi ili istraživati padine vulkana Etna. Pravi je užitak provesti vrele letnje dane u čuvenim letovalištima, od kojih je Đardini Naksos idealno mesto za potpuni doživljaj ostrva.

Đardini Naksos se nalazi na svega 13 kilometara od poznatog mondenskog letovališta Taormina, a na polovini puta od Mesine ka Kataniji, na istočnoj obali Sicilije. Sa svojih 10.000 stanovnika ovo mesto je sicilijanski magnet za turiste širom sveta. Staro ribarsko naselje i grčka kolonija danas je moderno letovalište s lepim trgovima, čuvenom promenadom Tisandros i zamkom Skizo. Predivna gradska plaža i karakteristično plavetnilo mora učiniće da se osećate tipično sicilijanski.

Foto: Milito10/Pixabay.com
Foto: Milito10/Pixabay.com

Posle dinamičnog dana, ne zaboravite autentične sicilijanske restorane, klubove i barove. Poneki zalogaj tipičnih lokalnih specijaliteta poput paste sa sardinama i kroketa od riže uz gutljaj čuvenog vina marsala doprineće potpunijem shvatanju ostrvske gastronomije. Jednostavno, na Siciliji se uživa svim čulima.

Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)