U trendu

Ovo je najpovoljnija destinacija u Evropi

Odmaralište Sunčev breg u Bugarskoj je najpovoljnija turistička destinacija u Evropi, prema rezultatima istraživanja britanske kompanije Post Office Travel Money kojim je obuhvaćeno 19 evropskih turističkih destinacija.

Turistička potrošačka korpa sa istim proizvodima u Bugarskoj košta 37 funti, a na Ibici, u Španiji, koja je i najskuplja turistička destinacija, košta čak 131 funtu, prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Istraživanje je, takođe, pokazalo da su prosečne cene za britanske turiste širom Evrope porasle, delimično zbog slabljenja funte.

Nakon Sunčevog brega na Crnom moru, najjeftinije je odredište Algarve u Portugaliji sa turističkom korpom od 58 funti, a zatim Kosta del Sol u Španiji (61 funta).

U godini dana zaključno sa martom, najveći rast cena zebeležen je u Zadru, od čak 44 posto, zatim u Lisabonu, na Kritu i u Grčkoj.

Pad cena od deset posto zabeležen je u Sunčevom bregu, u Marmarisu u Turskoj od četiri posto, a u kiparskom gradu Pafosu od 0,5 posto.

Najjeftinijih pet odredišta u martu su bila: Sunčev breg, Algarve, Kosta del Sol, Marmaris i Pafos, a najskupljih pet: Ibica, Sorento u Italiji, francuska Nica, Zadar i Lisabon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.