U trendu

CNN izbrisao Hrvatsku sa liste top destinacija, ali tu je Srbija!

Prvog dana 2018. godine CNN je preporučio top-turističke destinacije za godinu koja je pred nama. Predložili su 18 gradova i država koje bi svakako trebalo posetiti. Među njima su mnogi do sad poznati, ali i nepoznati gradovi i države, ali na tom spisku nigde nema Hrvatske, ali se Srbija našla na 4. mestu najpoželjnijih destinacija, prenose mediji u Srbiji.

CNN je napisao: „Zemalje koje su nekad činile Jugoslaviju poslednjih godina postale deo najčešćih evropskih destinacija, posebno jadranska obala Hrvatske i Crne Gore. Srbija je nekako zaostajala. Nije dugo. Turisti počinju da dolaziti u ovaj neotkriveni kutak regije privučeni divnim prizorima, bogatom istorijom, neverovatnom vrednošću novca i puno sira. Beograd je već poznat kao grad zabave i provoda.

Uz granicu sa Bosnom i Kosovom, nacionalni parkovi Kopaonik i Zlatibor nude zimske sportove i beg leti u epske planinske krajolike. Nacionalni park Tara ima kanjone koje okružuju brežuljci prekriveni šumom.

U dubokom jugu Srbije, Đavolja Varoš nudi ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova. Dok Srbija nema svoju obalu, moćni Dunav još uvek mami plivače u na „rivijeru“. Na kraju, autor preporučuje: Jedno od najzagonetnijih svetskih spektakularnih železničkih putovanja, pruga koja povezuje Beograd s Barom u Crnoj Gori, ponovno je otvorena za saobraćaj 2017. Nema boljeg načina za dolazak.“

I tako, malo po malo, Hrvatska sa svojom obalom, može ubrzo da ostane zemlja koja samo privlači kupače i mlade u tri-četiri letnja meseca. Zagreb se može hvaliti sa svojim Adventom, ali ruku na srce – to je više nego mizerna ponuda koja turistima ne daje razlog da se opet vrate.

Grad je u letnim mesecima potpuno mrtav, a turistima koji u Zagrebu provedu nekoliko dana u avgustu, ne nudi se ama baš nikakav noćni život, piše hrvatski portal Express.hr. Nije ni čudo što ga je mlađa inostrana blogerska populacija već prozvala najdosadnijim gradom na svetu.

Plitvičkim jezerima ozbiljno preti skidanje sa liste UNESCO-ve baštine. Express podseća da su ih prvi put upozorili na to još 2016. jer u trci za  zaradom nisu ograničili broj turista koji može da uđe u jednom danu u Nacionalni park. Pre dve nedelje pukla je još jedna neviđena bruka – kristalno zelena voda Plitvičkih jezera je opasna za ljudsko zdravlje jer je prepuna fekalija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)