U trendu

Rezervacije za Makedoniju se ipak otkazuju

Zbog nemira u Makedoniji, pojedine turističke agencije u Srbiji otkazale su prvomajska putovanja za Ohrid. Autobuske ture za Grčku, koje prolaze kroz Makedoniju, međutim, nastavljaju se prema planu. Auto-putem koji prolazi na desetak kilometara od Skoplja juče se putovalo bez problema, a nije bilo ni zadržavanja na granici.

U agenciji „Halo turs“ potvrđuju da su juče otkazali aranžmane za Ohrid: – Trebalo je da ode jedan autobus, sa oko 50 putnika. Odlučili smo ipak da zbog političke situacije putovanje otkažemo. Nameravamo da se ovoj destinaciji vratimo tokom leta – kažu u ovoj agenciji.

U objašnjenju na sajtu „Halo tursa“ napominje se da se od puta odustalo zbog straha putnika i moguće eskalacije nemira, ali da je situacija u Ohridu i u okolini trenutno mirna. Putnici koji su već uplatili aranžman svoj novac će dobiti natrag posle praznika.

Prema rečima Milana Lainovića, predsednika Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija i direktora agencije „Belvi“, zasad nema nekih problema sa putnicima koji su juče otišli u Grčku.

– Na graničnom prelazu je bilo sve u redu i do Grčke se ide auto-putem kroz Makedoniju – ispričao nam je Lainović. – Putnici su se uglavnom raspitivali kuda se ide, ali kad znaju da se ne ulazi u Skoplje, ne brinu.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da su poslali obaveštenje svim agencijama da nema nikakvih problema kada je reč o putovanju kroz Makedoniju.

– U kontaktu smo bili sa pograničnom policijom, carinom, auto-savezom, policijom u Makedoniji – objasnio je Seničić. – Sve je prohodno i pojačane su policijske patrole na glavnim magistralnim pravcima. Jedino mogu da se očekuju manje gužve tokom praznika na granici, ali je to uobičajeno za ovaj period. Imamo uveravanja iz Makedonije da je sve u redu. Pojedini putnici su se juče raspitivali kuda će se ići i da li je bezbedno, neki su insistirali da se ide preko Bugarske, ali ta odluka je na organizatoru putovanja, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar