Audio-video plejer za „klince“

Mattel, verovatno najveći svetski proizvođač klasičnih i „kompjuterskih“ igračaka za decu, u oktobru je predstavio svoju najnoviju „igračku“. To je personalni portabl audio-video plejer pod nazivom Juice Box. Namenjen je „klincima“ od osam do 12 godina. Omogućava reprodukciju audio i video fajlova i drugih sadržaja koji mogu interesovati decu (ali i ne samo njih).

Juice Box svrstava se u proizvode kompanije koja se bavi dečjim igračkama, ali on ni u kom slučaju nije obična igračka. Po kvalitetu, sasvim se može porediti sa uređajima te vrste koji su namenjeni odraslima. Jedino se po dizajnu, korisničkom interfejsu i pristupu aplikacijama može reći da je namenjen upravo deci. Na jednostavan način omogućava im da lako savladaju njegove funkcije, što će im kasnije znatno pomoći da na lak način koriste i opremu te vrste namenjenu odraslima.

Dimenzije ovog audio-video plejera su 29,2 x 21,6 x 3,8 centimetra. Otvaranjem poklopca pokazuje se kolor displej sa pozadinskim svetlom i dijagonalom tri inča. Uređaj se napaja baterijama (3AAA) koje mu omogućavaju oko šest sati reprodukcije muzike ili videa. Pri tom se koriste sadržaji zapamćeni na memorijskim fleš karticama. Postoje specijalno dizajnirane kartice baš za ovaj uređaj – Juiceware, koje sadrže do 176 minuta snimljenog materijala.

Juice Box se može kupiti u tri boje – crnoj, plavoj i zelenoj. Njegova cena je 70 dolara, što za ovu vrstu uređaja nije mnogo. Međutim, to nije sve što treba izdvojiti da bi se iskoristile sve mogućnosti Juice Box-a. Radi prenosa MP3 fajlova i fotografija neophodno je povezivanje sa računarom, tako da za to treba odvojiti još 45 dolara (MP3 Starter Kit). Prema tome, ukupan iznos od 115 dolara omogućiće ovom uređaju da se u potpunosti koristi kao video-plejer, MP3 plejer i digitalni foto-album.

Svemu tome nedostaje još par „sitnica“ – memorijske kartice sa zanimljivim i omiljenim dečjim sadržajima. Podrazumeva se da su one takođe „neophodne“. Pomenuta specijalna kartica Juiceware, zavisno od dužine snimljenog sadržaja, košta od deset do 25 dolara. Ipak, priznajte da sve to zajedno nije ništa u poređenju sa zadovoljstvom koje će roditelji pružiti malim vlasnicima nabavkom Juice Box-a!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.