CNN: Yahoo je u ozbiljnom slobodnom padu

Foto: Simon/Pixabay.com

Prihodi američke tehnološke kompanije Yahoo će opasti za 15 odsto, a dobit za preko 20 odsto, prema projekcijama iz dokumenata koje je Yahoo dostavio potencijalnim kupcima.

Yahoo je u februaru počeo da traga za kupcem njegovog ključnog internet poslovanja, a rok za dostavljanje ponuda je 11. april, prenosi američka televizija CNN.

Ova američka kompanija očekuje da će ove godine izgubiti preko hiljadu zaposlenih, čiji će broj pasti sa 10.500 prošle godine na 9.000 do kraja 2016. godine.

Međutim, čak i sa daleko manje zaposlenih, vrednost kompenzacija dodeljenih zaposlenima u vidu akcija biće oko 400 miliona dolara.

To je, kako navodi CNN, duplo više nego pre samo nekoliko godina, i znači da generalna direktorka Marisa Mejer zadržava radnike uz pomoć obećanja da će im dati puno novca.

Investitori, međutim, poručuju da su podaci kompanije zbunjujući, i da ne pružaju jasan uvid u to koja odeljenja dobro posluju.

Dejli mejl u ranim pregovorima za preuzimanje Yahoo

Vlasnik britanskog dnevnog lista Dejli mejl je u ranoj fazi pregovora za preuzimanje oslabljene internet kompanije Yahoo, javlja agencija AP.

Američki list Volstrit DŽornal je prvi izvestio da je britanski list u pregovorima sa privatnim investicionim kompanijama oko dostavljanja ponude za preuzimanje Yahoo.

Portparol Dejli mejla je izjavio da su “u pregovorima sa različitim stranama koji su potencijalni kupci”, kao i da su pregovori u ranoj fazi, i da nema nikakve garancije da će doći do bilo kakve transakcije.

Iz Yahoo nisu želeli da daju komentar, koji je, kako navodi AP, pod snažnim pritiskom da poveća svoje prihode.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake