Da li postoje eko-teroristi?

Prvo se pojavilo kravlje ludilo, a zatim i slinavka i šap. Za stočare u Evropskoj zajednici su nastupili teški dani, ali ništa manje teški i za državne budžete iz kojih gubici moraju da se pokriju i iz kojih se finansira uništenje zaraženih grla. Mnogim britanskim poljoprivrednicima sve deluje kao nekakva zavera i, iako naučnici takve hipoteze odbacuju, sve su više uvereni da su bolesti namerno izazvali eko-teroristi.

Ben Gill, predsednik Udruženja poljoprivrednika Velike Britanije smatra da se ovakve sumnje ne mogu lako odbaciti i da za probleme u stočarstvu mogu da budu odgovorne militantne grupe boraca za prava životinja, koje se protive trenutnim metodama uzgoja stoke i upotrebi hormona u svrhu povećanja mase i bržeg rasta.

Iako ne postoje nikakvi dokazi, pa čak ni indirektni, za ovakvu teoriju, poljoprivrednici u SAD su takođe počeli da strahuju da i njih ne snađe ista sudbina i da se i na njih ne obruše zaštitnici životinja i eko-teroristi. Naučnici ovakve strahove odbacuju, tvrdeći da je uzročnik šapa i slinavke u Velikoj Britaniji ishrana zaraženim mesnim ostacima i da nema govora o bio ili eko-terorizmu.

Srodne teme:

  • Lude krave iz kosmosa
  • Poludele i svinje!
  • Tamna strana genetskog inženjeringa – bioterorizam

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.