Drveni plazma ekrani

Drvo, kao prirodni materijal, u kućnom i kancelarijskom ambijentu odiše toplinom i svežinom. Za izradu tehničkih uređaja, međutim, koristi se vrlo retko, iako su u prošlosti prvi TV i radio aparati bili smešteni u kućišta od drveta. Kasnije je drvo zamenjeno metalom a još češće plastikom. Poslednjih godina ponovo je oživela ideja o „oblačenju“ elektronskih uređaja u drvo.
U skladu s tom idejom, poznata kompanija iz Južne Koreje – LG, napravila je drvene plazma ekrane. Prikazala ih je na Sajmu informacionih tehnologija u Koreji (Korea IT Show 2007). Među prikazanim modelima dominiraju plazma ekrani dijagonale 60 inča, a pored njih među drvene ekrane ove kompanije svrstavaju se još četiri modela – dva LCD ekrana s dijagonalama 32 i 42 inča i dva plazma ekrana s dijagonalama 42 i 50 inča.
Plazma ekrani dijagonale 60 inča pripadaju ekranima visoke definicije (HD). Ponuđene su dve varijante ovih modela: s kućištem od orahovog drveta – model 60PT1DRW (slovo W potiče od reči walnut, što znači orah), i s kućištem od jasena – model 60PT1DRA (A potiče od reči ash – jasen). Kućište nije u potpunosti napravljeno od drveta, već samo okvir oko plazma ekrana. Drvo je izuzetnog kvaliteta (najviše klase) i uvezeno je iz Italije.
Rezolucija ovih plazma ekrana visoke definicije je 1920 x 1080 piksela. Ekrani su idealni za prikazivanje filmova i drugih zabavnih sadržaja HD kvaliteta. Ima ugrađenu takozvanu Time Machine tehnologiju najnovije treće generacije, koja omogućava snimanje video i drugih sadržaja na ugrađenom hard disku. Za to vreme može se nesmetano pratiti neki drugi HD kanal.
Kvalitet dizajna i isto tako kvalitetna tehnologija dobijanja slike čine ove drvene plazma ekrane pravim ukrasom prostora u kome se nalaze. Svojom veličinom odlično se mogu uklopiti u ambijent dnevnih soba. Dakle, impresivan izgled im se ne može sporiti, a, mora se priznati, ni impresivna cena. Ona iznosi 9,9 miliona korejskih vona (oko 10.500 američkih dolara) ili, ako vam se više dopada manji brojčani iznos, oko 7.360 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.