Dva mobilna za ljubitelje igara

Za one koji mobilni telefon često koriste u zabavne svrhe, kako bi se izborili s dosadom za vreme putovanja (ili, na primer, dosadnih školskih časova) kineski proizvođač Gionee je napravio dva nova telefona – S20 i V9.
Oba modela izgledaju simpatično, a napravljena su u kontrastnoj boji – S20 je bele, a V9 crne boje. Razlikuju se i po obliku i dizajnu tastera. Model S20 je ovalnog oblika, dok je V9 pravougaon. Napredne mogućnosti igranja ostvarene su i zahvaljujući ugradnji Nintendo emulatora (poznatog po video-igrama i igračkim konzolama). Pogodnost igranja ostvarena je i zahvaljujući postavljanju sadržaja na ekranu u horizontalan položaj (landscape). Pri tom se u igranju mogu koristiti obe ruke, pa ovi kineski modeli podsećaju na popularni N-Gage.
Gionee V9 je mobilni telefon s ekranom dijagonale 2,2 inča. Njegov (TFT LCD) ekran ima touch screen opciju, tako da se njegovim menijem i funkcijama upravlja dodirom prstima ili olovkom (s obzirom na to da ovaj model, radi ostvarenja što većeg ekrana, nema tastaturu). Gionee S20 je klizni model i za razliku od V9 ima tastaturu. Ekran mu je takođe 2,2 inča. Oba modela imaju ugrađenu kameru rezolucije dva megapiksela. Svi sadržaji (slike, video inserti i mobilne igre) smeštaju se na internu memoriju kapaciteta 128 megabajta ili na memorijske kartice formata microSD, koje se ubacuju u odgovarajući slot na telefonima.
Ono što od svih ovih karakteristika deluje najatraktivnije (ostale se uglavnom uklapaju u standardne karakteristike savremenih mobilnih telefona) jeste postojanje TV izlaza kod oba modela. Time je njihovo korišćenje za mobilne uređaje znatno prošireno, jer se telefoni preko TV Out konektora mogu povezati s TV prijemnikom. Njihovi sadržaji se u tom slučaju prikazuju na velikom ekranu, pa je igranje znatno zanimljivije. Takođe se na isti način mogu prikazivati i drugi sadržaji, na primer, fotografije ili video inserti snimljeni njihovim digitalnim fotoaparatima (kamerama).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.