U trendu

Ericsson T20 – izbor Internet-gener@cije

Ericsson svojim modelom T20, čija cena na Zapadu iznosi oko 500 DEM, želi da privuče pažnju kupaca više početne klase. Male razmere, mladalački, sportski-elegantan dizajn i savremena tehnika, nepogrešivo pogađaju ukus, pre svega, mlade Internet-generacije.

Na prvi pogled: T20 deluje vrlo široko i solidno. Međutim, nakon merenja, ispostavlja se da je njegova širina samo optička varka odnosa dužine i širine, jer je T20 jednostavno ispao veoma kratak. Inače, zahvaljujući poklopcu tastature, dizajn deluje vrlo kompaktno. Jedini element koji pomalo smeta je Ericsson-tipična velika antena, koja je zaslužna što ovaj model ne može komforno da se nosi u džepu pantalona.

Hardverska oprema: Ericsson svoj T20 isporučuje sa jednim kvalitetnim litijum-jonskim akumulatorom, koji navodno treba da omogući 200 sati rada u stanju pripravnosti i fantastičnih 10 sati za razgovore. Ugrađeni vibracioni alarm se stara za diskretnu signalizaciju poziva. T20 poseduje priključak za eksternu antenu i serijski port, preko koga njegov modem, brzine prenosa 9,6 kbit/s, može da komunicira sa računarom. T20 se dobro razume i sa infracrvenim ili Bluetooth-modulima, koji se mogu dokupiti. Poklopac tastature je aktivan, jer se njegovim otvaranjem ili zatvaranjem može prihvatiti ili završiti poziv.

Funkcije: Pored mogućnosti memorisanja 100 brojeva u imeniku, ovaj uređaj može da upravlja i sa 10 E-Mail-adresa za slanje poruka preko SMS-a. Kontakti iz imenika se za slanje SMS poruka mogu organizovati u grupe. Zanimljiva je i funkcija glasovnog prepoznavanja i biranja do deset brojeva iz imenika. Između ostalog, T20 nudi WAP-Browser, budilnik, štopericu, kalkulator i četiri igrice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.