U trendu

Fejsbuk konačno udovoljava zahtevu mnogobrojnih korisnika

Fejsbuk trenutno isprobava ‘dislike’ (‘ne sviđa mi se’) opciju, prenosi Independent. Kao odgovor na mnogobrojne zahteve korisnika, društvena je mreža određenom malom broju korisnika svoje aplikacije Messenger omogućila odgovaranje na pojedine poruke sa neodobravanjem.

Osim toga, Fejsbuk želi da korisnici uz pojedine poruke u Messengeru vežu i emotikone, slično kako se to radi sa reakcijama na Fejsbuku.

Društvena mreža do sada je ignorisala želje korisnika za uvođenjem dislike opcije, tvrdeći da će njena implementacija dovesti do zlostavljanja i da će biti nepopularna sa velikim brendovima koji se oglašavaju na Fejsbuku.

Fejsbuk je ustrajan u tvrdnjama da je dislike zapravo više ‘no’ (‘ne’) opcija i da će korisnicima poslužiti u situacijama kada u grupnim razgovorima problem trebaju da reše glasanjem.

‘Stalno pokušavamo da Messenger učinimo zabavnijim i privlačnijim. U sklopu ovog manjeg testa omogućićemo ljudima bolje izražavanje osećaja putem poruke’, rekao je zaposleni u Fejsbuku za TechCrunch.

Fejsbuk je na sličan način prvo testirao pa kasnije uveo reakcije na objave. Mogućnost reagovanja na objave sa šest emocija umesto samo ‘like’ pokazala se vrlo popularnom, a prema časopisu Njujork, izražavanje ljubavi je najpopularnija reakcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.