najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Festival nauke od 15. do 18. decembra u Beogradu

Festival nauke održaće se od 15. do 18. decembra na Beogradskom sajmu, a svoj jubilej, 10 godina postojanja, manifestacija obeležava novim sadržajima i većim brojem učesnika, najavili su danas organizatori.

Manifestacija pod sloganom “Jubilej za čistu desetku” ovoga puta se “širi”, pa će pored dosadašnjih dešavanja u hali 3 i 3A, publika najrazličitije naučne sadržaje moći da doživi i u Hali 11. Novi prostor biće rezervisan za naučne-šou programe uz učešće gostiju iz Švedske, Estonije, Francuske i Slovenije. 

Noviteti 10. Festivala nauke su Zona ekspertinejdžera, u kojoj će svoja znanja predstaviti djaci osnovnih i srednjih škola. Tinejdžeri će svoje vršnjake upoznati sa postavkama iz imunologije, biologije, optike, fizike i elektronike, kao i iz književnosti i istorije.

Prvi put organizovana je i Mala zona sa igraonicama u kojima će se na zabavan način savladavati neki jednostavni zadaci iz matematike, hemije i biologije. Kreativnost i prva naučna saznanja sticaće se kroz slaganje kocki, vezivanje pertli ili sviranje na voću i povrću.

U “EPS Teslinoj zoni” posetioci će imati prilike da se upoznaju sa najvećim izumima slavnog naučnika Nikole Tesle.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike