Igračka ili MP3 plejer

Postalo je gotovo neverovatno u kojim se sve oblicima pojavljuju popularni muzički MP3 plejeri. Pored samostalnih varijanata, ugrađuju se i u mnoge uređaje sa drugim funkcijama, na neočekivanim mestima za koje se na prvi pogled ne bi moglo zaključiti da imaju bilo kakve veze sa muzikom i elektronikom. Evo još jednog zanimljivog primera te vrste – simpatičnog plišanog medvedića. Prvi utisak je da se radi o običnoj dečjoj igrački. Međutim, pored igre, ovaj medvedić ima i funkciju MP3 plejera, ali i USB fleš memorije.

Proizvođač ove simpatične i praktične kombinacije je kompanija AudioTronic Tech Corporation, a dat mu je i adekvatan naziv – Pooh Bear. Njegove dimenzije su 5 x 6 x 8 centimetara, dok su dimenzije samog MP3 plejera 1,5 x 3 x 5,2 centimetra. Masa plejera je 24 grama, a ukupna, zajedno sa medvedićem, 160 grama. PoohBear se napaja alkalnim baterijama (3 AAA), koje omogućavaju neprekidan rad u toku osam sati, što je sasvim pristojna dužina vremena za slušanje muzike.

Softverska platforma ovog uređaja bazira se na operativnim sistemima Windows 2000/ME/XP i Mac 9.0 (ili novije verzije). Sadržaji se pamte u memoriji kapaciteta 16, 32, 64 ili 128 megabajta. Uz uređaj se isporučuju i stereo-slušalice, kao i CD-ROM drajver (AT-MP3 4.0). Takođe, isporučuje se USB kabl dug jedan metar, s obzirom na mogućnost povezivanja sa računarom pomoću USB 1.1 porta. Upravo zahvaljujući ovom priključku PoohBear se ponaša i kao USB fleš memorija.

Osim medvedića, plejer se može ugrađivati i u druge igračke, što će kompanija AudioTronic sigurno u budućnosti iskoristiti i ponuditi tržištu. Prema tome, ukoliko vam je potreban moderan audio-plejer, zašto ne biste uz njega dobili i simpatičnog „kompanjona“ koji će vam praviti društvo na putovanju, pri šetnji ili jednostavno u časovima odmora ili zabave kod kuće?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.