Intel otvorio nove centre za e-business

Intel je objavio da je otvorio nove elektronske testerske centre koji će biti od pomoći kompanijama u zasnivanju i upravljanju sistemima elektronskog poslovanja. Novi centri nalaze se u Kaliforniji, Virdžiniji, Švedskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Indiji i Kini. Time je broj centara koje je Intel pokrenuo pod okriljem programa Intel Solution Services, započetog početkom 2000, narastao na 16.

Pokretanje novih centara je svojevrstan odgovor neprikosnovenog vođe na polju proizvođača procesora na ekonomske promene u svetu koje su navele kompanije da se više usredsrede na povraćaj investiranih sredstava i svođenje rizika pri prelasku na elektronski način poslovanja na minimum.

Trenutno dostupne usluge omogućavaju analizu hardverskih i softverskih zahteva, kao i optimizaciju i testiranje aplikacija za e-poslovanje, a Intel planira da paletu ponude proširi i na “fino podešavanje” (fine tuning), infrastrukturna prilagođavanja, integraciju servera, prelaske sa jednog na drugi sistem, projektovanje mreža i upravljanje.

Intel-ovih centara je do sada, pre poslednjeg otvaranja, bilo devet: pet u SAD i po jedan u Kini, Rusiji (Moskva), Francuskoj (Grenobl) i Japanu (Tokio).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.