Iz LG-ja za svakog po nešto

Početak leta 2005. u oblasti mobilnih telefona obeležen je mnogim novim modelima. Poznati proizvođač iz Južne Koreje – LG, predstavio je šest novih modela. Već provereni ljubitelji mobilnih telefona ovog proizvođača, ali svakako i mnogi budući korisnici, među njima će sigurno naći model prema svom ukusu i interesovanju.

Model SB 120, koji pripada takozvanim DMB (Digital Multimedia Broadcasting) mobilnim telefonima, omogućava prenos kristalno čistog video-signala i audio-signala CD kvaliteta. Ti sadržaji mogu se gledati na displeju koji se može rotirati pod uglom od 360 stepeni, a model se može pohvaliti i ugrađenom kamerom (digitalnim fotoaparatom) sa rezolucijom dva megapiksela.

Među novim modelima je i višefunkcionalni LP 3900 sa zanimljivim kliznim dizajnom („dvoslojni“ displej). Njegovi korisnici mogu uživati u audio-video reprodukciji (funkcija audio-video plejera), igranju video-igara, snimanju fotografija i video-inserata, kao i uslugama Internet servisa. Uz sve to istovremeno mogu slušati omiljenu MP3 muziku.

Glavna karakteristika modela LP 5500 je ugrađena CCD kamera sa rezolucijom pet megapiksela. To je vrlo elegantan mobilni telefon čija je debljina samo 18 milimetara. Njegov LCD ekran je sa QVGA rezolucijom i sa dijagonalom dva inča. Kamera omogućava snimanje vrlo kvalitetnih fotografija i video-inserata VGA rezolucije (sa 30 frejmova u sekundi).

SV 360 (KV 3600) je mobilni telefon koji podržava trodimenzionalne video-igre. Kako navodi proizvođač, to je prvi mobilni telefon sa grafičkim akceleratorskim čipom sa milion poligona u jednoj sekundi. Na taj način omogućava se obrada podataka pet puta brže nego u trenutno primenjenim čipovima, što omogućava izuzetno realistično igranje trodimenzionalnih igara. Kvalitetu igranja doprinosi i LCD ekran dijagonale 2,2 inča.

Model KP 440 može se nazvati pravim muzičkim telefonom, tačnije MP3 muzičkim telefonom. Pored toga, ovaj telefon može da obavi i druge trenutno aktuelne zadatke. Na primer, uz slušanje muzike mogu se nesmetano obavljati razgovori ili igrati video-igre. MP3 muzika pamti se na memorijskom prostoru kapaciteta 256 megabajta, a telefon sadrži i pravi ekvilajzer (što mu omogućava povezivanje sa pravom audio-opremom).

Kao krunu svojih dostignuća u atraktivnom dizajnu LG je predstavio model 410. On ima oblik sportskog automobila, a realizovan je u saradnji sa poznatom kompanijom za proizvodnju sportskih automobila Milan Design Center. Ima ugrađenu kameru sa 1,3 megapiksela, mogućnost daljinskog upravljanja putem IrDA porta, funkciju MP3 plejera i mogućnost slanja MMS poruka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.