Kinezi preuzimaju peti najpopularniji brauzer u svetu

Akcionari norveške kompanije Opera softver prihvatili su ponudu jednog kineskog konzorcijuma kojom se vrednost kompanije procenjuje na 10,5 milijardi kruna (1,1 milijardu evra), saopšteno je iz kompanije Opera.

Foto: Beta

Foto: Beta

Ponudu su prihvatili akcionari koji zastupaju 90,6 odsto običnih akcija i imaju 90,9 odsto glasačkih prava, navodi se u saopštenju norveške kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Ipak, kineskom konzorcijumu, predvođenom investicionim fondom Golden Brik Silk Road, još uvek je potrebno „zeleno svetlo“ američkih i kineskih regulatornih organa pre nego stavi tačku na proces preuzimanja petog najpopularnijeg veb pretraživača u svetu.

Kineski konzorcijum, koji takođe čine fond Jungljen i kompanije Beižing Kunlun tek i Kiho 360, morao je da sredinom aprila poboljša ponudu, pošto nije dobio neophodnih 90 odsto podrške.

Iz kompanije Opera poručuju da imaju 60 miliona korisnika na desktop računarima i skoro 120 miliona mesečnih koriisnika na uređajima koji koriste android operativni sistem.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake