U trendu

Kinezi preuzimaju peti najpopularniji brauzer u svetu

Akcionari norveške kompanije Opera softver prihvatili su ponudu jednog kineskog konzorcijuma kojom se vrednost kompanije procenjuje na 10,5 milijardi kruna (1,1 milijardu evra), saopšteno je iz kompanije Opera.

Ponudu su prihvatili akcionari koji zastupaju 90,6 odsto običnih akcija i imaju 90,9 odsto glasačkih prava, navodi se u saopštenju norveške kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Ipak, kineskom konzorcijumu, predvođenom investicionim fondom Golden Brik Silk Road, još uvek je potrebno „zeleno svetlo“ američkih i kineskih regulatornih organa pre nego stavi tačku na proces preuzimanja petog najpopularnijeg veb pretraživača u svetu.

Kineski konzorcijum, koji takođe čine fond Jungljen i kompanije Beižing Kunlun tek i Kiho 360, morao je da sredinom aprila poboljša ponudu, pošto nije dobio neophodnih 90 odsto podrške.

Iz kompanije Opera poručuju da imaju 60 miliona korisnika na desktop računarima i skoro 120 miliona mesečnih koriisnika na uređajima koji koriste android operativni sistem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.