Mobilni od 94.000 dolara

Već sam pogled na naslov ove priče verovatno vas iritira i stvara averziju prema uređaju ove vrste, a naročito prema onima koji to bez mnogo razmišljanja mogu da plate. Nemojte se nervirati, osećanja su nam istovetna. Ipak, činjenica je da je takav mobilni zaista napravljen (mada nema podataka u kolikom broju). Tokom februara on će se i pojaviti u prodaji i neko će ga zaista i kupiti.
Statistika pokazuje, iako to nama deluje neverovatno, da proizvođači mobilnih telefona (verovatno i drugih uređaja) ne mogu da naprave dovoljno skup model koji neće moći da se proda. Bez obzira na astronomske cene, uvek će se naći dovoljan broj kupaca. Šta će oni s ovakvim mobilnim telefonima posle toga da rade to je već sasvim druga tema. Verovatno će ih držati u nekom sefu, a valja će ih, bar povremeno, koristiti i za telefoniranje (kada se steknu odgovarajući uslovi u dovoljno bezbednom okruženju).
Elem, model o kome je reč ne može ni biti jeftin, jer iza njega stoji vrlo ekskluzivno ime – Tiffany. Svi dobro znamo kakve dragocenosti stoje iza tog brenda, gledali smo ih po filmovima i na TV-u, a retki srećnici imali su prilike da prošetaju pored njih. Tiffany se ovoga puta udružio s nama gotovo nepoznatim proizvođačem mobilnih telefona – Softbank Mobile („soft“ i „mobile“ u ovoj simbiozi prosto deluje suvišno, ali se „bank“ u njegovom nazivu odlično slaže s Tiffany-jem).
Model koji je proistekao iz tog partnerstva ukrašen je sa 400 pravih pravcatih dijamanata. Svaki od njih ima „plemenitu“ vrednost od dvadesetak karata. Ovako opremljen uređaj, ma koje da je vrste, ne može ni koštati manje od sume navedene u naslovu, a izraženo u japanskim jenima (Softbank Mobile je japanska kompanija) to iznosi 10 miliona jena. Pardon, cena ovog superekskluzivnog telefona nije 94.000 dolara, već tačnije – 93.600. Četiri stotina dolara manje! Nije za bacanje! Možemo pretpostaviti šta ćete na ovo reći – dobro poznatu rečenicu: „Nije nama problem tih 400, nego onih 93.000!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.