U trendu

Može li nešto da bude lepo a jeftino?

Da je tako nešto zaista moguće povremeno dokazuju pojedini proizvođači mobilnih telefona, svesni ogromne ponude ovih uređaja na tržištu i s osnovnom idejom da naprave modele koji će biti dostupni najširem krugu korisnika. U takvu tendenciju uklapa se i Samsung svojim modelom SGH-C170, koji košta oko 70 evra.
Niska cena podrazumeva da se radi o klasičnom monoblok modelu, a njegove dimenzije su 105 x 42 x 8,9 mm. Veoma je lagan – 67 grama. Dizajn mu je jednostavan, sa zaobljenim ivicama, a ponuđen je u dve varijante boja – tamnocrvenoj i sivoj, tako da se apsolutno prilagođava i muškoj i ženskoj populaciji korisnika. Ostali delovi su u crnoj boji. Zanimljivi su mu tasteri, koji su trapezastog oblika, dok je osvetljenje u beloj boji. Ekran je u obliku kvadrata, s dijagonalom 1,52 inča, rezolucijom 128 x 128 piksela i 65.536 boja. Ovakav CSTN ekran ne može se pohvaliti kvalitetom, ali je u ovom slučaju potpuno u skladu s kategorijom i cenom uređaja.
Samsung SGH-C170 podržava dva opsega GSM mreže (900 i 1.800 MHz) i GPRS tehnologiju prenosa podataka. Podrška je, može se reći, poprilično skromna, ali obezbeđuje osnovnu namenu ovog telefona – telefoniranje i slanje tekstualnih poruka. Pored toga, telefon ima ugrađen FM radio i spikerfon, a korisnik raspolaže skromnom memorijom od 600 kilobajta. Uz telefon se isporučuje, kao što je to uobičajeno, kabl za napajanje i punjenje baterije, kabl sa slušalicama i baterija za napajanje kapaciteta 730 mAh. Ona obezbeđuje do 2,5 sati razgovora ili do 220 sati rada u stand by režimu.
Opcije telefona su prilično skromne, ali se može reći da ipak sadrži sve ono što je potrebno običnom korisniku. Tri tastera odmah ispod ekrana su s unapred definisanim funkcijama – meni, imenik i pristup FM radiju. Prisutna je i vrlo korisna opcija buđenja (alarma), ponuđena u tri varijante – jutarnje, dnevno i jednostruko buđenje. Jutarnje buđenje podrazumeva aktiviranje u vreme radnih dana i automatski se podešava da zvoni svakog radnog dana (bez mogućnosti izbora), dok se dnevno buđenje odnosi na celu nedelju. Jednostruka varijanta daje mogućnost podešavanja u jedno određeno vreme (bez ponavljanja). Sve u svemu, vrlo skromno, ali lepo i jeftino.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar