Narandžasti telefon iz LG-a

Južnokorejska kompanija LG uvek ima zanimljiv način promovisanja svojih novih proizvoda, posebno kada su u pitanju mobilni telefoni. U tom slučaju uvek se nađu lepe kosooke devojke koje svaki model, pa makar i ne mnogo kvalitetan, učine atraktivnijim. Ovoga puta dve promoterke nude jedan od najnovijih LG-ovih modela, pod nazivom Orange phone, a s oficijelnom oznakom LG-KH 1800.
Orange Phone je, očigledno, dobio naziv po efektnoj kombinaciji dve kontrastne boje – crne i narandžaste. Kao što se sa slike može videti, njegova maska je u osnovi u crnoj boji, a tastatura i nekoliko drugih detalja u jarkonarandžastoj. Na taj način, čak i bez podrške atraktivnih promoterki, on nikako ne može ostati neprimećen. Telefon se odlikuje i izuzetno malom debljinom – samo 13,3 mm, a po dizajnu je klizni model (slajder). Ovom dizajnu pridružene su i solidne karakteristike modela srednje klase.
Jedan od njegovih najvažnijih aduta je podrška za mobilnu mrežu treće generacije (3G), sa WCDMA tehnologijom za prenos podataka velikom brzinom. Podrška za GSM, GPRS i EDGE tehnologije se podrazumeva. S obzirom na telefon koji se pojavljuje na južnokorejskom tržištu, iznenađuje nedostatak podrške za T-DMB (Terrestrial-Digital Multimedia Broadcasting) tehnologije, koju većina novih mobilnih telefona na tom tržišti ima, a koja omogućava prijem TV programa pomoću prenosnih uređaja.
Karakteristike telefona spadaju u red standardnih. Na osnovu dostupnih informacija može se zaključiti da ovaj telefon ima ugrađenu kameru rezolucije 1,3 megapiksela, ugrađen multimedijalni plejer, digitalni rečnik i ostale uobičajene karakteristike savremenih modela. Na tržištu bi trebalo da se pojavi u januaru 2008. godine, najpre u Koreji (preko mobilnog operatera KTF), a zatim i u drugim delovima sveta (kako ističe proizvođač, u više od 40 zemalja). Mora se priznati da je najavljena cena veća nego što bi se po karakteristikama moglo očekivati – oko 375 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.