Nokia 6303 Classic

Očigledno je model Nokia 6303 Classic službeni Nokijin (Nokia) upgrade za model Nokia 6300. Pošto spada među jeftinije modele, ima i jeftiniju izradu. Uglavnom je od plastike, s metalnim poklopcem za bateriju pozadi. Napred su tasteri dobre veličine i dobrog razmaka. Ergonomski gledano, telefon je bez greške, iako je malo previše to što nema malo bolju kameru.
Kamera mu je rezolucije 3,2 megapiksela sa LED blicem. Možete snimati i VGA video klipove, ali nema 3G, ni WiFi, a ni GPS. Surfovanje vebom omogućava vam Opera Mini 4.2, ali radi dobro i s programom Opera Mini 5. Što se tiče korisničkog interfejsa, ima Series 40 interfejs, pomoću kojeg možete podesiti izgled menija, i to je uglavnom to. Na S40 se već i na daljinu vide bore, pa verujemo da će Nokija uraditi nešto povodom toga. Argument za malo promene je to što Nokija omogućava postojećim korisnicima korišćenje uređaja bez nekih "čudnih" novih stvari, već nudi nešto što im je poznato, ali kako vreme ide dalje, ljudi ipak žele više. Trenutni sistem koji zahteva korišćenje file manager-a da biste locirali sadržaj, teme, aplikacije i igre je dosta zbunjujući, pogotovo ako koristite i memorijsku karticu.
Traženje slika i muzike je lakše, zahvaljujući odvojenim aplikacijama koje dobro odrađuju svoj posao. Aplikacija Maps takođe nije ništa posebno, pošto nema GPS-a. Da biste pronašli lokaciju bez ručnog traženja, treba vam poseban Bluetooth GPS prijemnik. To je bilo potrebno pre više godina, ali ko to više prodaje? Na dnu telefona pronaći ćete 3,5 mm ulaz za slušalice, priključak za punjenje i micro USB konektor, ali putem njega ne možete da punite mobilni telefon. Ako želite nešto više mogućnosti, savetujemo vam da kupite model Nokia 6700. Ipak ima mnogo bolje karakteristike, a opet pripada jednostavnijim modelima. Nokia 6303 je dobar mobilni telefon za ljude kojima ne treba ništa drugo osim razgovora i dopisivanja i možda poneke interesantne teme i igrice. Međutim, 6303 jednostavno nema "ono nešto" što ima njegov prethodnik i original, model 6300, a osnovnih modela ima koliko god hoćete.
Ako želite osnovni model mobilnog telefona, mobilni operateri nude veliku lepezu takvih, posebno u pripejd ponudi. Ovaj model nadmašuje 6300, ali nije ništa posebno, a sigurno nema dobar dizajn originala. Ukoliko ipak želite nešto malo bolje, Nokia 6700 Classic je jedini model koji vam to može pružiti. Nokia 6303 nema 3G, ni GPS, što aplikaciju Maps čini potpuno beskorisnom. Kamera je pristojna, ali nema taster za nju, pa to komplikuje upotrebu. Ipak, ovaj telefon ima poznat interfejs i dobro dizajniranu tastaturu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.