Novi udarac za Yahoo

Posrnulo internet poslovanje Yahoo pretrpelo je novi udarac zbog gubitka dugoročnog ugovora za upravljanje internet portalom i pretraživačem američkog telekomunikacionog giganta AT&T.

Iz AT&T-a su potvrdili da je kompaniji Sinakor prepušteno upravljanje att.net portalom i pretraživačem, čime je okončana 15-godišnja saradnja sa Yahoo, prenosi agencija Frans pres.

„Iako će se ova tranzicija realizovati kroz godinu do dve, ona je novi korak u sklopu nastojanja da integrišemo zabavu i usluge koje naši klijenti žele“, navodi se u elektronskom odgovoru AT&T-a Frans presu.

Njujorška kompanija Sinakor je izrazila očekivanje da će joj ovaj ugovor doneti godišnje prihode od 100 miliona dolara, nakon njegove pune implementacije u 2017. godini.

Iz Yahoo nisu želeli da komentarišu ovakve vesti.

Raskid ugovora sa AT&T-om ne predstavlja dobru vest za Yahoo, koji je, kako navodi AFP, trenutno u procesu kada nastoji da proda svoje poslovanje.

U prvom tromesečju tekuće godine, Yahoo je prijavio neto gubitak od 99 miliona dolara, u poređenju sa profitom od 21 milion dolara iz istog perioda lani.

Prihodi su pali na 1,09 milijardi dolara u poređenju sa 1,23 milijarde dolara iz istog perioda prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.