Poslovna mobilnost s „nokijom“ E51

Poslovni korisnici od svog mobilnog telefona traže mogućnosti koje će im pomoći da svoje poslove unaprede, a da im istovremeno obezbede punu mobilnost i slobodu kretanja. Takvi „pametni“ mobilni telefoni mogu se pronaći među modelima „Nokijine“ E serije, čija oznaka upravo ukazuje na ciljnu grupu poslovnih korisnika (E potiče od izraza Enterprise).
Najnoviji model ove serije, koji će put do svojih korisnika naći u četvrtom kvartalu ove godine, nosi oznaku Nokia E51. Naslednik je prethodnog modela – E50, koji nije izazvao preveliko interesovanje kupaca. Zbog toga je poznata kompanija iz Finske odlučila da taj model unapredi. Lansirala ga je kao „Entry level“ model, što bi trebalo da predstavlja podizanje modela njene E serije na viši nivo. U poređenju s ostalim modelima serije može se reći da su njegove performanse i specifikacije zaista na višem nivou.
To je „pametan“ mobilni telefon zasnovan na operativnom sistemu Symbian S60 treće generacije. Podržava sve opsege GSM mreže, mobilnu mrežu 3G (UMTS tehnologija za opsege 850 i 2100 MHz), kao i HSDPA tehnologiju (3,5G). Tome se može dodati i podrška za bežičnu WiFi tehnologiju. Sve te karakteristike zajedno čine ga idealnim za poslovne korisnike koji su neprekidno na putu. U tim uslovima baterija mu omogućava 4,5 sati neprekidnog razgovora i 13 dana rada u režimu čekanja.
Dimenzije i težina telefona su u rangu ostalih „pametnih“ telefona ovog i drugih proizvođača i iznose 114 x 46 x 12 mm i 100 grama. Klasičnog je monoblok dizajna s ekranom QVGA rezolucije (240 x 320 piksela) i 16 miliona boja. Ugrađena mu je kamera rezolucije 2 megapiksela, audio i video plejer, Bluetooth, FM radio i slot za memorijsku karticu microSd radi proširenja interne memorije od 130 megabajta. Svim tim karakteristikama treba dodati i sve ostale funkcije koje se mogu očekivati od „Nokijinih“ mobilnih telefona u pogledu hardverskih, softverskih i komunikacionih komponenti. Nokia E51 će se prodavati u kombinaciji srebrne, crne i ružičaste boje po najavljenoj ceni od 350 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.